ציפלונקה טבאקה (עוף רוסי פחוס)
ציפלונקה טבאקה הוא עוף רוסי מסורתי שמוכן מעוף צעיר במיוחד (עופיונים - לא פרגיות), הוא פריך, שחום, מקורמל וטעים באופן קטלני - והכי טוב - קל מאוד להכנה.
מרכיבים
- עופיונים - 3 במשקל 400 גרם כל אחד
- שום כתוש - 6-7 שיניים
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- שמן זית - או חמאה או מרגרינה
- כלים מיוחדים
- מחבת גדולה
- מכסה קטן מהמחבת
- משקולות - קופסאות שימורים, אבנים, מגהץ כבד
הוראות הכנה
- מחלקים את העופיונים לשניים לאורך (כדי שכל חצי יכיל כנף וירך)
- מורחים ומשפשפים את העופיונים בנדיבות בשמן/חמאה ושום ומפזרים מלח ופלפל משני צדדים.
- יוצקים עוד 2-3 כפות שמן למחבת בעודו קר.
- מניחים את העופיונים בצפיפות עם העור כלפי מטה.
- מכסים עם מכסה שחייב להיות יותר קטן מהמחבת, ומניחים מעל באופן שווה את המשקולות.
- מעמידים את המחבת על אש קטנה ביותר למשך כ40 דקות. לא נוגעים ולא מזיזים, רק מציצים לוודא שלא נשרף. העוף מפריש טעמים - ובישול על אש קטנה מבטיח צליה נהדרת.
- לאחר מכן פותחים את המכסה והופכים את העופיונים בזהירות רבה לצד השני.
- מכסים, מניחים משקולת ומשאירים על האש עוד כ25-30 דקות. אם יש צורך – מאריכים את זמן הבישול עד שהעופיונים מקבלים צבע זהוב כתום יפיפה.
- בסיום התהליך מתקבל עוף פריך, שחום, מקורמל וטעים באופן קטלני.
זהו! מוכן!
ברוסיה נהוג להגיש את ציפלונקה טבאקה בתוספת תפוחי אדמה קטנים מטוגנים עם שפע בצל ופטריות מסוגים שונים.