חזה עוף מוקפץ בסויה ולימון
חזה עוף מוקפץ בסויה ולימון זו מנה טעימה ומהירה להכנה. מומלץ להכין אותה כשבא משהו טעים ומעניין אבל אין סבלנות להכין מנה מפוארת מדי. חזה עוף מוקפץ בסויה ולימון זו מנה קלה, טעימה ומשביעה.
- זמן הכנה : 3 דקות
- זמן בישול : 20 דקות
מרכיבים
- חזה עוף - 1 שלם
- פלפל אדום - 1
- פטריות טריות - 100 גרם
- מיץ לימון - מחצי לימון
- סויה - 2 כפות
- שמן שומשום - חצי כפית
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- שמן קנולה - 3 כפות
הוראות הכנה
- חותכים את חזה העוף לרצועות דקות ושמים בקערה.
- מפזרים מלח ופלפל על רצועות חזה העוף ולשים בידיים עד שכל הנתחים מצופים.
- חותכים את הפטריות לפרוסות, ואת הפלפל לרצועות דקות.
- מחממים 2 כפות שמן במחבת.
- כשהשמן חם מוסיפים את רצועות חזה העוף - ומטגנים תוך הקפצה עד תחילת השחמה.
- מוציאים את חזה העוף מהמחבת (לא לקערה שבה הוא היה קודם)
- מוסיפים עוד כף שמן למחבת ומוסיפים את הפטריות והפלפל.
- מקפיצים עד שהפלפל מתרכך.
- מוסיפים את מיץ הלימון, הסויה ושמן השומשום ומערבבים.
- מוסיפים את רצועות חזה העוף ומקפיצים עוד 5 דקות עד שהעוף מוכן גם מבפנים.
זהו! מוכן!
מגישים כך בפני עצמו או על אורז.