תבשיל אורז עם בשר ועדשים
רוצים ארוחת ערב טעימה, משביעה וקלה להכנה? תבשיל בשר עם אורז ועדשים זה בדיוק בשבילכם. התבשיל הוא כמו מג'דרה רק משודרגת עם בשר ופטריות שהופכות את הכל לתבשיל חם, טעים ומשביע - ולמעשה יש לכם ארוחה שלמה בסיר אחד שקל להכין וטעים מאוד לאכול.
- זמן הכנה : 10 דקות
- זמן בישול : 35 דקות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- בשר טחון - חצי קילו
- אורז - 2 כוסות
- בצל - 1
- פטריות - חצי סלסלה
- עדשים ירוקים - כוס (מהקפואים בסופר)
- רסק עגבניות - 100 גרם
- פטרוזיליה - 3 כפות קצוצות
- פפריקה מתוקה - כף
- אבקת שום - כפית גדושה
- כמון - כפית
- כורכום - חצי כפית
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- מים רותחים - 4 כוסות
- שמן קנולה - 4 כפות
הוראות הכנה
- שוטפים את האורז היטב ומסננים מהמים.
- פורסים את הבצל לחצאי פרוסות.
- חותכים את הפטריות לקוביות גסות.
- מחממים 2-3 כפות שמן קנולה בסיר רחב ושטוח.
- מוסיפים את רצועות הבצל, מנמיכים אש לבינונית ומטגנים את הבצל 7-8 דקות תוך ערבוב מדי פעם עד שהוא משחים היטב.
- מוסיפים את הפטריות ומטגנים תוך ערבוב עוד 2-3 דקות.
- מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך ערבוב עד שהבשר משנה את צבעו לחלוטין.
- מוסיפים את האורז וכף שמן קנולה ומערבבים היטב.
- מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה.
- מוסיפים את העדשים (מומלץ לשים אותן קודם במסננת ולשטוף כמה שניות במים להסיר שאריות קרח מההקפאה).
- מוסיפים את הרסק והתבלינים.
- מערבבים היטב.
- מוסיפים את המים הרותחים, סוגרים את הסיר במכסה, מורידים את האש מינימום ומבשלים 18 דקות עד שהאורז מוכן.
- מכבים את האש, פותחים את הסיר ל3 שניות לשחרור אדים וסוגרים את הסיר שוב ל3-4 דקות.
זהו! מוכן!