שקשוקת קציצות וחומוס

שקשוקת קציצות וחומוס

שקשוקת קציצות וחומוס

על ידי 2 בנובמבר 2014

מכירים את זה שאתם מכינים כמות ענקית של קציצות לשבת ובסוף הארוחה נשארת כמות קטנה של קציצות? אז הנה פתרון מעולה לשאריות של הקציצות - שקשוקת קציצות וחומוס. רוטב עגבניות סמיך ופיקנטי, גרגרי חומוס רכים וטעימים - קציצות עסיסיות וביצים. מה יותר טוב מזה? מצויין כארוחה קלה למוצאי שבת - ואז גם תוקפים את שאריות החלה או ליום ראשון בערב - ואפילו סתם כך כארוחת צהריים מהירה.

  • זמן הכנה : 5 דקות
  • זמן בישול : 35 דקות
  • כמות : מנה אחת גדולה או 2 קטנות

מרכיבים



הוראות הכנה

  • חותכים את הבצל גס.
  • חותכים את העגבניות לקוביות גסות
  • חותכים את הפלפלים לקוביות גסות.
  • חותכים את הקציצות לרבעים.
  • מחממים במחבת קטנה-בינונית (רצוי מחבת יציקה ייעודית לשקשוקה) שמן קנולה.
  • כשהשמן רותח - מכניסים את הבצל ומטגנים אותו עד שהוא נהיה שקוף.
  • מוסיפים את הפלפל האדום ומטגנים עד שהבצל משחים והפלפל מתרכך.
  • מוסיפים את העגבניות וחתיכות הקציצות ומטגנים תוך ערבוב עד שהעגבניות מתרכוך ומסיימות להפריש את הנוזלים.
  • מוסיפים את התבלינים.
  • מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים.
  • מוסיפים מים - אני בד"כ לוקח את הקופסא של רסק העגנביות וממלא אותה פעם ורבע וזה מספיק.
  • מביאים לרתיחה.
  • מוסיפים את גרגרי החומוס ומערבבים.
  • מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה 10 דקות עד שעה עם מכסה. כמה זמן שיש לכם. כל המרבה הרי זה משובח.
  • פותחים את המכסה, שוברים פנימה את הביצים בשני הצדדים של המחבת.
  • מבשלים 2 דקות על אש גבוהה עד שמתחיל להיווצר לבן של החלבון.
  • עם כף מערבבים קלות את החלבון עם רוטב השקשוקה - נזהרים לא לפוצץ את הצהוב.
  • מפזרים את הכוסברה וסוגרים את המחבת שוב.
  • מבשלים 2-10 דקות עם מכסה עד שהצהוב ברמת הקשיות שאתם אוהבים.

זהו! מוכן!

מגישים עם חלה טריה.

הדפסה

Related posts

קבב ביתי בסגנון רומני

עראיס

אסאדו עם פטריות מלך היער וירקות שורש

האתר משתמש בקבצי קוקיז על מנת לשפר את חווית הגלישה והשירות. למידע נוסף