4.3אלף 
הדפסה
תבשיל פרגיות וצ'וריסו עם ירקות
תבשיל מלא בכל טוב של בשרים שונים, ירקות ואורז. תבשיל פרגיות וצ'וריסו עם ירקות הוא תבשיל שקל מאוד להכין והוא טעים מאוד ומשביע מאוד - ואפשר פשוט להכין אותו במעט זמן ולאכול אותו עם כף ישר מהסיר המרכזי.
- זמן הכנה : 30 דקות
- זמן בישול : 20 דקות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- פרגיות - קילו
- צ'וריסו - 400 גרם
- קבנוס - 2 נקניקים
- פלפל אדום - 1
- בצל - 1
- קישוא - 1 גדול
- אורז - 2 כוסות
- פפריקה מתוקה - כף
- אבקת שום - כפית
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- רסק עגבניות - 100 גרם
- שמן קנולה - 4 כפות
- מים רותחים - 3 כוסות ושלושת רבעי
הוראות הכנה
- חותכים את הפרגיות לקוביות בגודל ביס.
- חותכים את הבצל, הפלפל והקישואים לקוביות גסות.
- חותכים את הקבנוס לפרוסות בעובי חצי ס"מ.
- שוטפים ומייבשים את האורז.
- מחממים שמן קנולה בסיר רחב ושטוח.
- כשהשמן חם מוסיפים את הפרגיות והצ'וריסו לסיר. את הצ'וריסו מכניסים שלם. (אם הצ'וריסו מחוברים - מנתקים את החיבור).
- מטגנים ומערבבים עד שהפרגיות לבנות והצ'וריסו מטוגן יפה מכל הכיוונים.
- מוציאים את הפרגיות והצוריסו מהסיר לצלחת.
- על אותו השמן - מכניסים את הפלפל האדום, הבצל, הקישואים והקבנוס ומטגנים 3-4 דקות עד שהבצל נעשה שקוף.
- בינתיים חותכים את הצ'וריסו לחתיכות של ס"מ - 2 ס"מ.
- כשהבצל נעשה שקוף - מוסיפים את האורז ומטגנים תוך ערבוב עוד 2-3 דקות
- מוסיפים את המים הרותחים, רסק עגבניות, תבלינים ואת הפרגיות והצ'וריסו.
- מנמיכים לאש נמוכה, סוגרים את הסיר עם מכסה ומבשלים 20 דקות.
- אחרי 20 דקות מכבים את האש - פותחים את המכסה לשחרור אדים - וסוגרים לעוד 3-4 דקות.
זהו! מוכן!
אפשר להגיש בצלחות ואפשר לשים במרכז השולחן ושכולם יתנפלו עליו עם כפות.