3.9אלף
הדפסה
שקשוקה עם קבנוס
כולנו מכירים את השקשוקה הקלאסית. אבל הנה שדרוג יוצא מן הכלל שיהפוך לכם את השקשוקה הרגילה לפיקנטית ומקפיצה.
- זמן הכנה : 30 דקות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- עגבניות טריות - 8 (או 400 גרם עגבניות משומרות חתוכות לקוביות)
- בצל - 1 בינוני
- נקניק קבנוס - 1
- פלפל אדום - 1 גדול
- ביצים - 4
- כוסברה - חופן קצוץ
- כמון - חצי כפית
- פפריקה - חצי כף
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- פלפל צ'ומה - חצי כף (לא חובה)
- שמן קנולה
הוראות הכנה
- חותכים גס את הבצל והפלפל.
- חותכים את הקבנוס לעיגולים בעובי חצי ס"מ.
- חותכים את העגבניות גס.
- מחממים שמן במחבת גדולה.
- מכניסים את הבצל, הפלפל והקבנוס ומטגנים עד שהבצל מתחיל להזהיב.
- מוסיפים את העגבניות ומטגנים עוד 5 דקות.
- מוסיפים את הכמון, הפפריקה, המלח, הפלפל והפלפל צ'ומה.
- מערבבים ומבשלים עוד 3 דקות.
- שוברים פנימה את הביצים.
- מכסים במכסה ומבשלים 2 דקות.
- מסירים את המכסה ובעזרת כף עץ מערבבים קלות את החלק הלבן של הביצה עם הרוטב – בלי לפגוע בצהוב.
- מפזרים את הכוסברה מלמעלה.
- סוגרים את המכסה ומבשלים עוד כ- 10 דקות עד שהצהוב מגיע לרמת העשיה האהובה עליכם.
זהו! מוכן.
מגישים עם חלה טריה - והמהדרין - מגישים בתוך המחבת עצמו!