מתכונים קלים מתכונים שונים שוקרוט – תבשיל כרוב ונקניקים בבירה

שוקרוט – תבשיל כרוב ונקניקים בבירה

מאת אסף כהן
שוקרוט

שוקרוט – תבשיל כרוב ונקניקים בבירה

על ידי 4 ביוני 2017

שוקרוט הוא מאכל מסורתי שמגיע מחבל אלזס בצרפת על גבול גרמניה של כרוב כבוש ונקניקים איכותיים שמתבשלים בבירה. נוהגים להכין אותו לחגיגות ואירועים מיוחדים - וסבתא שלי מכינה אותו רק פעם אחת בשנה - בגלל שהוא כל כך קל להכנה היא תמיד רוצה שישאר מיוחד ולכן ממעטת להכין. לאחר המון תחנונים הצלחתי להוציא ממנה את המתכון המדוייק לתבשיל שוקרוט נהדר וטעים.

  • זמן הכנה : 20 דקות
  • זמן בישול : 2h 00 min
  • כמות : 4 מנות לפחות

מרכיבים



הוראות הכנה

  • שמים את הנקניקים בסיר עם מים.
  • מביאים לרתיחה, מבשלים על אש קטנה 3 דקות ומסננים את הנקניקים החוצה.
  • קוצצים את הכרוב הטרי בעובי חצי ס"מ.
  • שמים את הבירה בסיר גדול ועבה ומביאים לרתיחה.
  • מוסיפים את הכרוב הטרי הקצוץ (זה יראה כאילו הסיר מתפוצץ - אבל אל דאגה...).
  • מבשלים על אש גדולה תוך ערבוב עדין עד שהכרוב קמל לגמרי. אמור להתכווץ עד לכדי רבע ממה שהיה בהתחלה.
  • מוסיפים את הכרוב הכבוש (ללא נוזלי השימורים), מלח ומלא פלפל שחור ומערבבים היטב.
  • חותכים את הנקניקים לחתיכות באורך 2 ס"מ ומוסיפים לכרוב.
  • מערבבים
  • מגבירים את האש ומביאים לרתיחה.
  • עטפים את המכסה של הסיר במגבת עבה וסוגרים את הסיר.
  • מבשלים על אש קטנה שעה וחצי כשמדי רבע שעה מערבבים.
  • בינתיים מקלפים את תפוחי האדמה.
  • פורסים לפרוסות בעובי ס"מ וחצי.
  • מניחים על תבנית עם נייר אפיה.
  • מפזרים מעל מלח ופלפל ומעט שמן זית.
  • מכניסים לתנור ל180 מעלות ל45 דק'.

זהו! מוכן!

מגישים את השוקרות בקערת גדולה במרכז השולחן עם תפוחי האדמה, המון חרדל דיז'ון בצד - וכמובן בירה קרה מאוד.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: