6.8אלף 
הדפסה
שוקרוט – תבשיל כרוב ונקניקים בבירה
שוקרוט הוא מאכל מסורתי שמגיע מחבל אלזס בצרפת על גבול גרמניה של כרוב כבוש ונקניקים איכותיים שמתבשלים בבירה. נוהגים להכין אותו לחגיגות ואירועים מיוחדים - וסבתא שלי מכינה אותו רק פעם אחת בשנה - בגלל שהוא כל כך קל להכנה היא תמיד רוצה שישאר מיוחד ולכן ממעטת להכין. לאחר המון תחנונים הצלחתי להוציא ממנה את המתכון המדוייק לתבשיל שוקרוט נהדר וטעים.
- זמן הכנה : 20 דקות
- זמן בישול : 2h 00 min
- כמות : 4 מנות לפחות
מרכיבים
- נקניקים - קילו נקניקי בקר איכותיים במיוחד. מומלץ לקנות באיטליז מובחר מספר סוגי נקניקים טובים.
- כרוב לבן - ראש אחד (בערך קילו וחצי)
- כרוב כבוש - 2 פחיות שימורים
- בירה בהירה - 200 מ''ל מהסוג האהוב עליכם
- תפוחי אדמה - 4 בינוניים (אחד לכל סועד)
- פלפל שחור גרוס - הרבה
- מלח - לפי הטעם
- שמן זית - מעט
הוראות הכנה
- שמים את הנקניקים בסיר עם מים.
- מביאים לרתיחה, מבשלים על אש קטנה 3 דקות ומסננים את הנקניקים החוצה.
- קוצצים את הכרוב הטרי בעובי חצי ס"מ.
- שמים את הבירה בסיר גדול ועבה ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את הכרוב הטרי הקצוץ (זה יראה כאילו הסיר מתפוצץ - אבל אל דאגה...).
- מבשלים על אש גדולה תוך ערבוב עדין עד שהכרוב קמל לגמרי. אמור להתכווץ עד לכדי רבע ממה שהיה בהתחלה.
- מוסיפים את הכרוב הכבוש (ללא נוזלי השימורים), מלח ומלא פלפל שחור ומערבבים היטב.
- חותכים את הנקניקים לחתיכות באורך 2 ס"מ ומוסיפים לכרוב.
- מערבבים
- מגבירים את האש ומביאים לרתיחה.
- עטפים את המכסה של הסיר במגבת עבה וסוגרים את הסיר.
- מבשלים על אש קטנה שעה וחצי כשמדי רבע שעה מערבבים.
- בינתיים מקלפים את תפוחי האדמה.
- פורסים לפרוסות בעובי ס"מ וחצי.
- מניחים על תבנית עם נייר אפיה.
- מפזרים מעל מלח ופלפל ומעט שמן זית.
- מכניסים לתנור ל180 מעלות ל45 דק'.
זהו! מוכן!
מגישים את השוקרות בקערת גדולה במרכז השולחן עם תפוחי האדמה, המון חרדל דיז'ון בצד - וכמובן בירה קרה מאוד.