שום קונפי

מאת אסף כהן
שום קונפי

שום קונפי

על ידי 27 באוקטובר 2013

לא ידעתם ששום יכול להיות כל כך טעים! שום קונפי זהו שום שעבר בישול בשמן במהלכו הוא הופך לכל כך רך וכל כך טעים. עם שום קונפי ניתן לעשות המון דברים - להשתמש בתבשילים, בסלטים ואפילו למרוח על פרוסת לחם.

  • זמן הכנה : 1 דקות
  • זמן בישול : 30 דקות
  • אלרגניים :

מרכיבים

  • שום - ראש שלם - לפחות 12 שיניים - עדיף יותר
  • שמן זית - לפי הצורך


הוראות הכנה

  • מקלפים את השיניים (כנסו לכאן לקבל טיפ איך לקלף ראש שלם ב20 שניות)
  • שמים את שיני השום המקולפות בתוך סיר קטן (אני אוהב להשתמש בפינג'אן)
  • ממלאים בשמן זית עד לכיסוי הסיר - ועוד ס"מ.
  • מניחים על האש הקטנה ביותר שיש על הכיריים. לא מביאים לרתיחה, ולא מגבירים את האש. הכי קטנה.
  • מבשלים 30 דקות ודואגים שהשמן לא ירתח.
  • מסננים מהשמן.

זהו! מוכן!

ניתן לשמור בצנצנת אטומה מלאה שמן זית (לא השמן איתו בישלתם!) במקרר כ-10 ימים.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: