6.4אלף
הדפסה
קרפצ'יו סלק
מנה ראשונה קלאסית, יפה, טעימה וקלה להכנה של קרפצ'יו סלק פרוס דק דק בתיבול עדין של שמן זית עם ניחוח לימוני ותוספות טעימות מלמעלה. קרפצ'יו סלק זו מנה נהדרת לארוחות חגיגיות עם הרבה אורחים.
- זמן הכנה : 60 דקות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- לבישול המקדים
- סלק - 2
- מלח - כפית
- חומץ בן יין לבן - כף
- מים - לפי הצורך
- לשמן זית הלימוני
- שמן זית - רבע כוס
- גרידת לימון - מחצי לימון
- לקרפצ'יו
- מלח גס - 2 כפות
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- אגוזי מלך - חצי כוס
- נבטי חמניה - לפי הטעם
- גבינת עיזים - 100 גרם (לא חובה)
הוראות הכנה
- משרים את גרידת הלימון בשמן הזית לשעתיים לפחות (מוודאים שגרדנו רק את הקליפה ולא את הלבן) - ומסננים את שמן הזית במסננת צפופה שלא ישארו משקעי לימון.
- בזמן שהשמן והלימון מבלים יחד - שמים את הסלקים (בקליפתם) בסיר מלא מים עם כף חומץ וכפית מלח ומביאים לרתיחה.
- לאחר הרתיחה מנמיכים את האש לבעבוע קל של המים - וממשיכים לבשל כ35-40 דקות עד שכשתוקעים סכין בצד אחד - היא יוצאת מהצד השני בקלות.
- בינתיים מחממים תנור ל170 מעלות.
- כשהתנור חם - מסדרים על תבנית עם נייר אפיה את אגוזי המלך בשכבה אחת.
- מכניסים לתנור ל12 דקות ומציאים. (לא לגעת! הם לוהטים!!!)
- כשהסלקים מוכנים - מסננים אותם מהמים ומקלפים אותם (אם הסלקים מוכנים הקליפה תרד בקלות בשפשוף תחת הברז.
עכשיו מחכים עד 10 דקות לפני ההגשה
- לפני ההגשה פורסים את הסלקים דקדקדק (מומלץ להיעזר במנדולינה)
- מסדרים את הסלקים על צלחת כשקצות פרוסות הסלק חופפות. (כל סלק יספיק לצלחת גדולה אחת)
- מפזרים מלח גס ופלפל שחור גרוס בנדיבות על כל צלחת.
- מזליפים את שמן הזית הלימוני בנדיבות (אבל לא להציף!)
- נותנים להכל לנוח 5-10 דקות.
- מפזרים נבטי חמניה, אגוזי מלך קלויים וגבינת עיזים על הסלקים.
זהו! מוכן!