4.4אלף
הדפסה
קונקיליוני – קונכיות פסטה ממולאות ירקות שמנת ומוקרמות בגבינה
קונקיליוני הן קונכיות פסטה ענקיות שניתן למלא בכל טוב. הפעם אנחנו נמלא קונכיות פסטה עם ירקות טובים ושמנת - ונקרים הכל עם גבינה צהובה בתנור. מנה נפלאה שניתן להגיש כמנה ראשונה אישית או ככיבוד בבופה גדול.
- זמן הכנה : 25 דקות
- זמן בישול : 30 דקות
מרכיבים
- קונקיליוני - 30 יחידות - פסטה בצורת קונכיות גדולות במיוחד - ניתן להשיג בסופר
- בצל גדול - 1
- קישואים - 3
- פלפל אדום - 1
- שום כתוש - 3 שיניים
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- שמנת לבישול - 15% - 250 מ''ל
- גבינה צהובה - 4 פרוסות
- שמן זית - 2 כפות
- קורנפלור - כפית וחצי
הוראות הכנה
- מכינים את הקונכיות לפי הוראות השימוש (במים רותחים עם מעט מלח) - למידת אל דנטה כ- 10 דקות בישול. להיזהר שלא יתבשל מדי. הפסטה נכנסת לתנור אח"כ...
- בינתיים חותכים את הקישואים, הפלפל והבצל לקוביות קטנות.
- מחממים את שמן הזית במחבת גדולה.
- כשהשמן חם מוסיפים את הבצל והפלפלים האדומים.
- מטגנים עד שהבצל נעשה שקוף.
- מוסיפים את הקישואים ומטגנים 3-4 דקות עד שהקישואים מתחילים להשחים.
- מוסיפים את השום הכתוש, המלח והפלפל ומקפיצים עוד דקה וחצי.
- מוסיפים את השמנת לבישול וכפית וחצי קורנפלור. מביאים לרתיחה, ומבשלים עוד 5-6 דקות תוך ערבוב.
- מורידים מהאש וממתינים שיתקרר מעט.
- כשהקונכיות מוכנות מסננים אותן מהמים - ושוטפים אותן תחת הברז ומסננים שוב.
- כשהכל מתקרר מעט - מחממים תנור ל180 מעלות.
- מכינים תבנית עם שוליים גבוהים ומשמנים אותה מעט (ספריי שמן או קצת שמן קנולה)
- ממלאים כל קונכייה במלית ומניכים בתבנית. מסדרים צפוף שהקונכיות יחזיקו אחת את השניה.
- מכניסים לתנור ל20 דקות.
- חותכים את פרוסות הגבינה - ל9 ריבועים שווים כל אחת.
- לאחר 20 דקות מוציאים את התבנית מהתנור, מניחים ריבוע גבינה על כל קונכיה ומחזירים לתנור לעוד 10 דקות עד להשחמה של הגבינה.
זהו! מוכן!
לתת להכל 10 דקות התצטננות והתייצבות. אפשר להגיש כך או עם רוטב סלסה רוזה.