4.4אלף
הדפסה
קובה נבלוסיה מטוגנת
קובה נבלוסיה זו הקובה המטוגנת המפורסמת. זו שפוגשים בכל אירוע ובכל יום שישי בעדות מסויימות. אין כמו קובה נבלוסיה מטוגנת וטעימה מלאה בשר, עם צנוברים בעטיפת בצק פריך וטעים. אז למה שלא תפנקו את עצמם?
נכון, למי שלא מיומן זה יכול להיות קצת מסורבל - אבל אחרי 3-4 קובות שתגלגלו - תמשיכו כמו אלופים.
- זמן הכנה : 1h 20 min
- זמן בישול : 15 דקות
- כמות : 30 קובות
מרכיבים
- לבצק
- ג'ריש - חצי קילו (בורגול דק)
- קמח - כוס וחצי
- אבקת שום - כפית גדושה
- פפריקה מתוקה - כף
- זרעי כוסברה טחונים - כפית
- בהרט - כפית
- מים - לפי הצורך
- למלית
- בשר טחון - חצי קילו
- בצלים - 2 קטנים
- צנוברים - 50 גרם
- בהרט - כפית וחצי
- כורכום - חצי כפית
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- מרכיבים נוספים
- שמן זית - 2 כפות
- שמן קנולה - לטיגון עמוק
הוראות הכנה
מכינים את הבצק
- שמים את הג'ריש בקערה ומוסיפים מים עד לכיסוי ועוד קצת ומשרים לחצי שעה.
- מוסיפים את הקמח והתבלינים ומערבבים ומשרים לעוד חצי שעה.
מכינים את המלית
- בינתיים קולים את הצנוברים במחבת ללא שמן עד להשחמה קלה ומסירים מיד מהאש.
- קוצצים את הבצל.
- מחממים במחבת קטנה 2 כפות שמן זית.
- מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה ושמים בצד להתקררות.
- מערבבים את כל חומרי המלית עם הצנוברים והבצל המטוגן.
מגלגלים את הקובות
- בידיים משומנות קלות לוקחים כדור מהבצק.
- משטחים את הכדור על כף היד.
- לוקחים כדור ממלית הבשר, דוחסים ביד ומניחים על הבצק.
- סוגרים את היד עם הבצק וסוגרים אותובצורה מאורכת.
- מעבירים מיד ליד וכל פעם סוגרים קצת עד שמקבלים צורה אליפסית של קובה ומניחים בצד. (מומלץ להעזר בתמונות למטה)
- חוזרים על הפעולה עד שנגמר הבצק או המלית.
מכינים את הקובות
- מחממים סיר עם שמן עמוק.
- כשהשמן רותח מכניסים בזהירות את הקובה לשמן.
- מטגנים 7 דקות עד שהקובה נהיה חום יפה.
- מוציאים לנייר סופג.
זהו! מוכן!
מגישים עם טחינה טובה.