קובה טבעוני תפוחי אדמה ופטריות
המטבח הערבי מציע מגוון רב של מתכונים טעימים ועשירים בתבלינים וטעמים. אבל לא כל המתכונים מכילים בשר - ויש לא מעט מתכונים טבעוניים. קובה תפוחי אדמה ופטריות הוא אחד המתכונים הטובים ביותר שהגיעו מהמטבח הערבי. תפוחי האדמה משמשים כמעטפת פריכה ונהדרת יחד עם מלית פטריות טעימה ועשירה - ומקבלים קובה טבעוני מטוגן וטעים כל כך - שאי אפשר להפסיק לאכול.
המתכון הוא חלק מפרוייקט דו לשוני למען השלום של ספר בישול של מתכונים טבעוניים מהמטבח הערבי.
[button color="orange" size="big" link="https://www.headstart.co.il/project.aspx?id=18994" icon="" target="true"]לחצו כאן לתמיכה בפרוייקט "מטבח של שלום"[/button]
- זמן הכנה : 1h 30 min
- זמן בישול : 60 דקות
- כמות : 10-15 קובות
מרכיבים
- למעטפת הקובה
- תפוחי אדמה - 3 גדולים
- קורנפלור - כפית
- שמן זית - כף
- פפריקה מתוקה - חצי כפית
- כורכום - חצי כפית
- מלח - חצי כפית
- פלפל שחור טחון - חצי כפית
- למלית הקובה
- פטריות - סלסלה (כ-250 גרם)
- צנוברים - רבע כוס - קלויים
- בצל - 1 בינוני
- פפריקה מתוקה - חצי כפית
- אבקת שום - רבע כפית
- בהרט - חצי כפית
- כמון - חצי כפית
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- לציפוי
- קמח - חצי כוס (עדיף קמח עדשים)
- מים - חצי כוס
- פרורי לחם - לפי הצורך
- מרכיבים נוספים
- מים - לפי הצורך
- שמן קנולה - לטיגון עמוק
- מלח - לפי הצורך
הוראות הכנה
מכינים את המעטפת
- שמים את תפוחי האדמה עם הקליפה בסיר עם מים וכפית מלח.
- מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית נמוכה במשך שעה - עד שתפוחי האדמה רכים לחלוטין.
- מסננים מהמים ומשאירים להתקררות.
- מקלפים את תפוחי האדמה ומועכים לפירה חלק בעזרת ממעך.
- מערבבים את תפוח האדמה המרוסק עם התבלינים, שמן הזית והקורנפלור - מומלץ לערבב בידיים עד לקבלת "בצק" שאפשר לעבוד איתו.
- מכניסים למקרר עד שהתערובת מקוררת לחלוטין.
[button color="orange" size="big" link="https://www.headstart.co.il/project.aspx?id=18994" icon="" target="true"]לחצו כאן לתמיכה בפרוייקט "מטבח של שלום"[/button]
מכינים את המלית
- בינתיים חותכים את הבצל לקוביות קטנות.
- חותכים את הפטריות לקוביות קטנות.
- מחממים במחבת כף שמן על אש בינונית.
- מוסיפים את הבצל ומטגנים עד הזהבה.
- מוסיפים את הפטריות, מערבבים ומכסים ל5 דק'.
- מוסיפים את התבלינים של המלית ומערבבים עד שהכל מצופה בתבלינים.
- מכסים ומשאירים עוד 5 דק' על אש בינונית.
- כשמוכן מעבירים הכל לקערה ומוסיפים את הצנוברים הקלויים.
מכינים את הקובה
- אחרי שהפטריות התקררו וניתן לגעת בהם - מוציאים את בצק תפוחי האדמה מהמקרר.
- יוצרים מבצק תפוחי האדמה כדורים בגודל של כדור פינג פונג.
- עושים חור עם האצבע במרכז הכדור - וממלאים במלית.
- סוגרים היטב - ובעזרת כף היד עושים צורה של קובה (אפשר להיות יצירתיים...)
- אחרי שסיימנו למלא את כל הכדורים - מחממים שמן קנולה בסיר לטיגון עמוק.
- מכינים קערה עם תערובת של חצי כוס קמח וחצי כוס מים - וקערה עם פקוקי לחם.
- טובלים את הקובה בתערובת של הקמח עם המים ואז טובלים בפירורי לחם ואז ישר לשמן הרותח.
- מטגנים עד להזהבה.
- מוציאים לנייר סופג.
זהו! מוכן!
המלצה :
לעבודה יותר קלה עם בצק התפוחי אדמה, ממולץ להשאיר בין 3 שעות במקרר ועד ללילה מכוסה בניילון נצמד.
[button color="orange" size="big" link="https://www.headstart.co.il/project.aspx?id=18994" icon="" target="true"]לחצו כאן לתמיכה בפרוייקט "מטבח של שלום"[/button]