מתכונים קלים מתכונים שונים קובה טבעוני תפוחי אדמה ופטריות

קובה טבעוני תפוחי אדמה ופטריות

מאת כיפאח דושקה
קובה טבעוני - תפוחי אדמה ופטריות

קובה טבעוני תפוחי אדמה ופטריות

על ידי 30 במאי 2016

המטבח הערבי מציע מגוון רב של מתכונים טעימים ועשירים בתבלינים וטעמים. אבל לא כל המתכונים מכילים בשר - ויש לא מעט מתכונים טבעוניים. קובה תפוחי אדמה ופטריות הוא אחד המתכונים הטובים ביותר שהגיעו מהמטבח הערבי. תפוחי האדמה משמשים כמעטפת פריכה ונהדרת יחד עם מלית פטריות טעימה ועשירה - ומקבלים קובה טבעוני מטוגן וטעים כל כך - שאי אפשר להפסיק לאכול.

המתכון הוא חלק מפרוייקט דו לשוני למען השלום של ספר בישול של מתכונים טבעוניים מהמטבח הערבי.

[button color="orange" size="big" link="https://www.headstart.co.il/project.aspx?id=18994" icon="" target="true"]לחצו כאן לתמיכה בפרוייקט "מטבח של שלום"[/button]

  • זמן הכנה : 1h 30 min
  • זמן בישול : 60 דקות
  • כמות : 10-15 קובות

מרכיבים



הוראות הכנה

מכינים את המעטפת

  • שמים את תפוחי האדמה עם הקליפה בסיר עם מים וכפית מלח.
  • מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית נמוכה במשך שעה - עד שתפוחי האדמה רכים לחלוטין.
  • מסננים מהמים ומשאירים להתקררות.
  • מקלפים את תפוחי האדמה ומועכים לפירה חלק בעזרת ממעך.
  • מערבבים את תפוח האדמה המרוסק עם התבלינים, שמן הזית והקורנפלור - מומלץ לערבב בידיים עד לקבלת "בצק" שאפשר לעבוד איתו.
  • מכניסים למקרר עד שהתערובת מקוררת לחלוטין.

[button color="orange" size="big" link="https://www.headstart.co.il/project.aspx?id=18994" icon="" target="true"]לחצו כאן לתמיכה בפרוייקט "מטבח של שלום"[/button]

מכינים את המלית

  • בינתיים חותכים את הבצל לקוביות קטנות.
  • חותכים את הפטריות לקוביות קטנות.
  • מחממים במחבת כף שמן על אש בינונית.
  • מוסיפים את הבצל ומטגנים עד הזהבה.
  • מוסיפים את הפטריות, מערבבים ומכסים ל5 דק'.
  • מוסיפים את התבלינים של המלית ומערבבים עד שהכל מצופה בתבלינים.
  • מכסים ומשאירים עוד 5 דק' על אש בינונית.
  • כשמוכן מעבירים הכל לקערה ומוסיפים את הצנוברים הקלויים.

מכינים את הקובה

  • אחרי שהפטריות התקררו וניתן לגעת בהם - מוציאים את בצק תפוחי האדמה מהמקרר.
  • יוצרים מבצק תפוחי האדמה כדורים בגודל של כדור פינג פונג.
  • עושים חור עם האצבע במרכז הכדור - וממלאים במלית.
  • סוגרים היטב - ובעזרת כף היד עושים צורה של קובה (אפשר להיות יצירתיים...)
  • אחרי שסיימנו למלא את כל הכדורים - מחממים שמן קנולה בסיר לטיגון עמוק.
  • מכינים קערה עם תערובת של חצי כוס קמח וחצי כוס מים - וקערה עם פקוקי לחם.
  • טובלים את הקובה בתערובת של הקמח עם המים ואז טובלים בפירורי לחם ואז ישר לשמן הרותח.
  • מטגנים עד להזהבה.
  • מוציאים לנייר סופג.

זהו! מוכן!

המלצה :

לעבודה יותר קלה עם בצק התפוחי אדמה, ממולץ להשאיר בין 3 שעות במקרר ועד ללילה מכוסה בניילון נצמד.

[button color="orange" size="big" link="https://www.headstart.co.il/project.aspx?id=18994" icon="" target="true"]לחצו כאן לתמיכה בפרוייקט "מטבח של שלום"[/button]

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: