מתכונים קלים מתכונים שונים פשטידת פסטה וירקות מוקפצים

פשטידת פסטה וירקות מוקפצים

מאת אסף כהן
פשטידת פסטה וירקות מוקפצים

פשטידת פסטה וירקות מוקפצים

על ידי 31 ביולי 2017

פשטידת פסטה וירקות מוקפצים היא פשטידה מעולה בכלום עבודה ובמקסימום טעם - ירקות מוקפצים עם פסטה שיש בכל בית - לתבנית ולתנור. פשטידת פסטה וירקות מוקפצים - טעימה, משביעה ויופי של רעיון לארוחת ערב.

  • זמן הכנה : 20 דקות
  • זמן בישול : 40 דקות

מרכיבים



הוראות הכנה

  • מבשלים את הפסטה לפי הוראות שעל האריזה שלה (ביננו - אני מכין את הפשטידה הזו משאריות פסטה שנשארו... הכי טוב!)
  • חותכים את הצבל לחצאי פרוסות בעובי ס"מ.
  • חותכים את הגזר למקלות בעובי חצי ס"מ באורך 3-4 ס"מ.
  • חותכים את הקישוא לחצי לאורך ואז כל חצי לפרוסות בעובי ס"מ.
  • חותכים את הפלפל האדום לרצועות בעובי חצי ס"מ.
  • מחממים את שמן הקנולה במחבת גדולה. כשהשמן חם - מוסיפים את כל הירקות ומקפיצים עד שהירקות מתרככים ומשחימים.
  • מויפים מלח, פלפל ואבקת שום - מערבבים עוד קצת ומורידים מהאש.
  • מעבירים הכל לקערה יחד עם הפסטה המבושלת וממתינים 5-10 דקות שיתקרר קצת.
  • מוסיפים את הקוטג' והביצה ומערבבים היטב.
  • משמנים תבנית אינגליש קייק במעט ספריי שמן.
  • שופכים את תערובת הירקות לתוך התבנית ומשטחים אותה לגובה אחיד.
  • מכניסים לתנור ב180 מעלות ל30 דקות.
  • לאחר 30 דקות - מוציאים מהתנור, מוסיפים את הגבינה מלמעלה ומחזירים לתנור לעוד 10 דק'.
  • מוציאים מהתנור, נותנים לפשטידה לנוח ולהתקרר לפחות 30 דק' - אחרת היא תתפרק.
  • מוציאים מהתבנית.

זהו! מוכן!

מגישים עם סלט ירוק, ירקות טריים או תוספת אחרת.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: