פסטה תוצרת בית
יש לכם מכונה להכנת פסטה ביתית אבל אין לכם מושג מה לעשות איתה? נתנו לכם מתכון אבל הוא התחמצ'ץ'? טוב שאנחנו כאן. שלב אחר שלב עם תמונות להכנת פסטה ביתית משובחת וטעימה בעזרת מכונת פסטה.
לצורך עבודה עם מכונת פסטה יש צורך במשטח עבודה רחב ידיים. אז פנו לעצמכם את השיש במטבח או משטח מישורי אחר. נקו אותו היטב ויבשו אותו. הרכיבו את המכונה ודאגו שהיא תהיה יציבה ושנוח לכם לסובב את הידית כמו שצריך. בדקו שיש למכונה ראש לרידוד הבצק וראש נפרד לחיתוך הפסטה בגדלים שונים. כמו כן - מכיוון שבצק לפסטה הוא כבד וקשה ללישה והכנה - את הבצק אנחנו עושים במעבד מזון דאגו שיהיה לכם מעבד מזון עם סכינים חדות.
ברגע שהכל מוכן - אפשר להתחיל. מומלץ לעבוד בזוג עם 4 ידיים - זה יקל עליכם את מלאכת רידוד הבצק ומשיכתו מהמכונה. וזה גם כיף יותר 🙂
שימו לב - המשפט "הרוטב מחכה לפסטה ולא להיפך" נכון במיוחד לפסטה תוצרת בית. ולכן - בזמן שהבצק נעשה במקרר - מכינים את את הרוטב לפסטה. שיהיה מוכן ויחכה לפסטה.
המתכון הובא אליכם בשיתוף צלם האוכל השף שובל אביטוב - מומחה לאוכל ובישול איטלקי.
- זמן הכנה : 1h 15 min
- זמן בישול : 5 דקות
- כמות : 400-500 גרם פסטה
מרכיבים
הוראות הכנה
- מכניסים למעבד מזון עם להבים את הקמח, המלח והביצה.
- מתחילים להפעיל בפולסים (כלומר - מפעילים ומכבים מפעילים ומכבים)
- ואז מפעילים על עוצמה נמוכה תוך כדי מזיגת המים. מתחילים בחצי כוס.
- כשהבצק נעשה פרורים פרורים בודקים אותו. אם הוא מתאחד לבצק גמיש וחזק - מפסיקים. אם לא והוא יבש מדי מוסיפים עוד טיפה מים וממשיכים.
- מעבירים את כל הפרורים לקערה ומאחדים את הבצק בידיים.
- עוטפים את הבצק בניילון נצמד, משטחים אותו קצת ומכניסים למקרר לשעה לפחות.
- לאחר שעה מוציאים מהמקרר ומחלקים את הבצק ל3 חתיכות.
- לוקחים חתיכה אחת ונותניטם לה מעיכה קלה בידיים.
- מקמחים היטב את הבצק ואת המכונה - ואת משטח העבודה.
- מכוונים את עובי הרידוד במכונה למספר העבה ביותר.
- מניחים את קצה הבצק בפתח המכונה ומתחילים לגלגל. מכוונים את הבצק שיוצא לכיוון הרצוי בנגיעות - לא מושכים את הבצק בשום אופן!
- לאחד שהבצק כולו עבר פעם אחת במכונה - מקפלים אותו לשניים ומעבירים שוב באותו העובי.
- לאחר שעבר שוב - מכוונים את המכונה לעובי דק יותר - אבל לא משמעותית. המטרה היא להגיע לעובי הדק ביותר אבל עושים זאת בהדרגה.
- מעבירים את הבצק לאט לאט במכונה. שוב - לא מושכים את הבצק אלא נותנים לו לרדת ליד שלכם ומכוונים אותו למשטח כשכל פעם מזיזים אותו קדימה בקצב גלגול הידית.
- מכוונים את המכונה לעובי דק יותר (כאן כבר אפשר לתת את העובי הרצוי. בד"ק מדובר במספר 7 או 8. אפשר גם יותר. כרצונכם. ומעבירים את הבצק.
- כשמסיימים מקבלים רצועת בצק ארוכה ודקה. לוקחים סכין טובה וחותכים את הבצק באורך הרצוי (בד"כ 20 - 25 ס"מ). אפשר כבר עכשיו להשתמש ברצועות להכנת לזניות.
- מי שרוצה להכין ספגטי או פטוצ'יני ממשיך הלאה:
- מרתיחים מים עם מלח (כפית מלח לכל ליטר מים). ליד הסיר מכינים מים קרים עם קוביות קרח.
- מקמחים היטב את הראש לחיתוך הפסטה ומעבירים את רצועות הבצק החתוכות במכונה.
- לוקחים את רצועות הפסטה החתוכות - ומכניסים למים הרותחים למשך 4 דקות בדיוק ומוציאים מיד למי הקרח לדקה - ומעבירים למסננת ומשם לקערה ריקה.
- ממשיכים כך לכל רצועת פסטה בנפרד. משתדלים לא ליצור ערימות של פסטה לא מוכנה - היא תדבק אחת לשניה ותתחמצ'ץ'. אפשר גם לעשות כמות - אבל לתלות בנפרד על מתקן כביסה למשל - עד הבישול.
- מקפיצים את הפסטה ברוטב הפסטה הרצוי, ומגישים.
זהו! מוכן!