פיצת מאק אנד צ'יז

ארוחה מושחטת וטעימה באופן מיוחד. שילוב מושלם בין פסטה, רוטב עגבניות ותערובת גבינות טובות לכדי פיצת מק אנד צ'יז אדירה שאוכלים עם כף ישר מהקערה.
- זמן הכנה : 25 דקות
- זמן בישול : 35 דקות
מרכיבים
- פסטה - 300 גרם - בצורת קרניים.
- חמאה - 30 גרם
- שמן זית - 2 כפות
- אבקת שום - כפית
- קמח - כף וחצי גדושות
- שמנת לבישול - 15% - 250 מ''ל
- חלב - חצי כוס
- צ'דר - 150 גרם (עדיף אנגלית - כתומה) מגורדת
- מוצרלה - 180-200 גרם מגורדת
- גבינה צהובה - 200 גרם (מגורד או בפרוסות)
- רוטב פיצה - כוס וחצי - מוכן או מאחד המתכונים שיובאו בהמשך
- תוספות לפיצה - פטריות, עגבניות, בצל וכו' - לפי הטעם
- מים - לפי הצורך
- ספריי שמן - לפי הצורך
הוראות הכנה
- מכינים רוטב פיצה קלאסי (מומלץ) או רוטב פיצה מהיר
- מכינים את הפסטה על פי הוראות ההכנה ומסננים מהמים.
- ממיסים את החמאה עם שמן הזית בסיר.
- כשהחמאה נמסה מוסיפים את השום ואת הקמח ומערבבים הכל עם כף עץ עד שהכל מסמיך.
- מוסיפים את השמנת לבישול וחצי כוס חלב ומערבבים היטב עד שהקמח מתמוסס והכל מסמיך (משהו כמו 3-4 דקות).
- מוסיפים את הצ'דר והמוצרלה ומערבבים עד שהכל נמס.
- מרססים סיר רחב ושטוח שמתאים לתנור בספריי שמן.
- מסדרים את הפסטה המוכנה בתחתית הסיר.
- יוצקים על הפסטה את תערובת הגבינות ומערבבים היטב ומסדרים בשכבה אחידה.
- יוצקים ומורחים בצורה אחידה רוטב פיצה על גבי הפסטה.
- מפזרים את התוספות הרצויות.
- מפזרים גבינה צהובה בנדיבות על גבי הרוטב והתוספות.
- מכניסים לתנור שחומם ל200 מעלות ל30 דקות.
זהו! מוכן!
מניחים במרכז השולחן, מחלקים לכולם כפות וזוללים הכל