פוקצ'ה

מאת אסף כהן
פוקצ'ה מוגשת עם שמן זית וחוץ בלסמי

פוקצ'ה

על ידי 3 ביוני 2013

פוקצ'ה - המאפה האיטלקי הנהדר שהכי כיף לפתוח איתו ארוחות. פוקצ'ה היא למעשה בצק פיצה בלי רוטב וגבינה - אבל עם תוספות נהדרות אחרות. מתאים לכל ארוחה - איטלקית או לא. אז הנה לפניכם מתכון פשוט ביותר להכנת פוקצ'ה במיקסר בלי להסתבך יותר מדי.

  • זמן הכנה : 5 דקות
  • זמן בישול : 20 דקות

מרכיבים



הוראות הכנה

  • שמים בקערת מיקסר את הקמח והשמרים ומתחילים לערבל עם וו גיטרה.
  • תוך כדי ערבול - מוסיפים את השמן לאט לאט.
  • מוסיפים את המים בהדרגה - עד שהבצק מתייצב. ייתכן ולא צריך את כל המים. שימו לב למרקם.
  • מוסיפים את המלח.
  • ממשיכים לערבל עד שנוצר בצק אחיד ודביק.
  • מאחדים אותו עם הידיים ושמים בקערה.
  • מפזרים מעל מעט קמח ומתפיחים שעה בטמפרטורת החדר (אם החדר קריר - מכניסים לתנור בלי להפעיל).
  • לאחר ההתפחה - מוציאים ומרדדים על משטח מקומח לעובי של חצי - שלושת רבעי ס"מ - אני אוהב פשוט למתוח את הבצק בידיים לגודל הרצוי לי.
  • עושים גומות עם האצבעות בתוך הפוקצ'ה.
  • מפזרים מלח גס ושום כתוש (גם עלי רוזמרין למי שאוהב).
  • מי שרוצה יכול להניח מעל כדורים של מוצרלה בייבי ורצועות פלפל אדום.
  • מזליפים בכיף שמן זית על הפוקצ'ה.
  • מכניסים לתנור ב180 מעלות ל15 דקות או עד שהפוקצ'ה משחימה מלמעלה מעט (לא ממש חומה).

זהו! מוכן!

מגישים עם קערית של שמן זית וחומץ בלסמי לטבילה.

מומלץ להגיש גם עם אנטיפסטי.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: