מתכונים קלים מתכונים שונים פופקורן ביתי בסיר

פופקורן ביתי בסיר

מאת אסף כהן
פופקורן ביתי בסיר

פופקורן ביתי בסיר

על ידי 27 באוקטובר 2016

עזבו אתכם משקיות למיקרוגל או חטיפים מוכנים מהסופר. להכין פופקורן בבית זו פעולה כל כך פשוטה שאתם תכעסו על עצמכם משך כל 3 דקות ההכנה של סיר פופקורן ענקי טעים ומלוח בדיוק לטעמכם. והיום כשמותר להכניס פופקורן ביתי לקולנוע - תגלו שהחיסכון עצום עוד יותר.

מרכיבים



הוראות הכנה

בפעם הראשונה שאתם מכינים בבית - תעשו ניסוי:

  • קחו את הסיר הכי גדול שיש לכם עם מכסה (סיר עם תחתית רחבה ושוליים גבוהים - כדי שלפופקורן יהיה איפה לקפוץ) - ומלאו את תחתית הסיר בשכבה אחת של גרגרי תירס (שלא יהיו גרגרים בשכבה נוספת!).
  • עכשיו קחו את הגרגרים שנכנסו לסיר ותתחילו למדוד חצאי כוסות מדידה.
  • על כל חצי כוס - מכינים 3 כפות שמן.

ברגע שיש לכם מידה מדוייקת של יחסי גרגרים-שמן מתחילים להכין את הפופקורן:

  • שמים את הסיר עם השמן על האש הכי חזקה שיש לכם בכיריים.
  • מוסיפים לסיר 3-4 גרגרים בודדים ומכסים.
  • מחכים עד ששומעים התפוצצות.
  • מרימים בזהירות את המכסה (להרים את המכסה לכיוון הפנים כך שיגן עליכם אם קופץ עליכם פופקורן לוהט!)
  • אם הגרגרים בפנים הפכו לפופקורן - שופכים פנימה את כל הגרגרים.
  • מנערים טיפה ובזהירות את הסיר כדי שהגרגרים יסתדרו לשכבה אחת.
  • סוגרים את הסיר וסופרים 30 שניות.
  • אחרי 30 שניות מנערים את הסיר ומחכים עוד 30 שניות.
  • חוזרים על הפעולה עד שגרגרי הפופקורן מתחילים להתפוצץ.
  • בזמן שהגרגרים מתפוצצים - מנערים את הסיר בזהירות בכל 15-20 שניות. בפעולה הזו אנחנו מורידים את הגרגרים שלא התפוצצו עדיין לקרקעית הסיר כדי שיתחממו גם.
  • ברגע שקצב ההתפוצצות יורד להתפוצצות בודדת בשניה - מורידים מהאש ופותחים בזהירות את המכסה (שוב! עם המכסה לכיוון הפנים שישמש להגנה מפני פופקורנים סוררים)
  • מניחים בצד 2-3 דקות.
  • מעבירים לקערה גדולה, ממליחים לפי הטעם (שימו קצת, תקפיצו לערבוב, תטעמו ותתקנו)

זהו! אתם מוכנים ללכת לסרט!

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: