4.6אלף
הדפסה
פופקורן ביתי בסיר
עזבו אתכם משקיות למיקרוגל או חטיפים מוכנים מהסופר. להכין פופקורן בבית זו פעולה כל כך פשוטה שאתם תכעסו על עצמכם משך כל 3 דקות ההכנה של סיר פופקורן ענקי טעים ומלוח בדיוק לטעמכם. והיום כשמותר להכניס פופקורן ביתי לקולנוע - תגלו שהחיסכון עצום עוד יותר.
- זמן הכנה : 10 דקות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- גרעני תירס - חצי כוס
- שמן קנולה - 3 כפות (אפשר חמאה במקום שני שליש מהשמן)
- מלח - לפי הטעם
הוראות הכנה
בפעם הראשונה שאתם מכינים בבית - תעשו ניסוי:
- קחו את הסיר הכי גדול שיש לכם עם מכסה (סיר עם תחתית רחבה ושוליים גבוהים - כדי שלפופקורן יהיה איפה לקפוץ) - ומלאו את תחתית הסיר בשכבה אחת של גרגרי תירס (שלא יהיו גרגרים בשכבה נוספת!).
- עכשיו קחו את הגרגרים שנכנסו לסיר ותתחילו למדוד חצאי כוסות מדידה.
- על כל חצי כוס - מכינים 3 כפות שמן.
ברגע שיש לכם מידה מדוייקת של יחסי גרגרים-שמן מתחילים להכין את הפופקורן:
- שמים את הסיר עם השמן על האש הכי חזקה שיש לכם בכיריים.
- מוסיפים לסיר 3-4 גרגרים בודדים ומכסים.
- מחכים עד ששומעים התפוצצות.
- מרימים בזהירות את המכסה (להרים את המכסה לכיוון הפנים כך שיגן עליכם אם קופץ עליכם פופקורן לוהט!)
- אם הגרגרים בפנים הפכו לפופקורן - שופכים פנימה את כל הגרגרים.
- מנערים טיפה ובזהירות את הסיר כדי שהגרגרים יסתדרו לשכבה אחת.
- סוגרים את הסיר וסופרים 30 שניות.
- אחרי 30 שניות מנערים את הסיר ומחכים עוד 30 שניות.
- חוזרים על הפעולה עד שגרגרי הפופקורן מתחילים להתפוצץ.
- בזמן שהגרגרים מתפוצצים - מנערים את הסיר בזהירות בכל 15-20 שניות. בפעולה הזו אנחנו מורידים את הגרגרים שלא התפוצצו עדיין לקרקעית הסיר כדי שיתחממו גם.
- ברגע שקצב ההתפוצצות יורד להתפוצצות בודדת בשניה - מורידים מהאש ופותחים בזהירות את המכסה (שוב! עם המכסה לכיוון הפנים שישמש להגנה מפני פופקורנים סוררים)
- מניחים בצד 2-3 דקות.
- מעבירים לקערה גדולה, ממליחים לפי הטעם (שימו קצת, תקפיצו לערבוב, תטעמו ותתקנו)
זהו! אתם מוכנים ללכת לסרט!