4.1אלף
הדפסה
סלט פסטה מוקפץ עם חזה עוף בסגנון איטלקי
סלט פסטה עם ירקות וחזה עוף מוקפצים בסגנון איטלקי בעצם מקבץ את כל מה שטוב לצלחת שלכם. חזה העוף יושב במעיין כבישה של שום ולימון ומקבל טעמים נהדרים, מוקפץ יחד עם ירקות בשמן זית טוב ותיבול איטלקי עדין - ובסוף מקבל חומץ בלסמי שמוסיף להכל ניחוח נהדר ומשלים את איטליה בצלחת. סלט פסטה מוקפץ עם ירקות וחזה עוף מתאים כארוחת ערב טובה וטעימה במיוחד.
- זמן הכנה : 30 דקות
- זמן בישול : 20 דקות
מרכיבים
- פסטה - 500 גרם. פסטה מסוג קצר כמו ספירלי, פנה, צינורות או תלתלים - אפשר ומומלץ לשלב סוגים
- למשרה חזה העוף
- חזה עוף - 1
- שמן זית - 2 כפות
- לימון - 2 שליש כף
- אבקת שום - כף גדושה
- מלח - קורט
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- לסלט המוקפץ
- שמן זית - 2 כפות
- בצל - 1
- פלפל אדום - 1
- עגבניה - אחת בינונית
- קישוא - 1 בינוני - קטן
- פטריות - חצי סלסלה
- לתיבול
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- בזיליקום - כפית גדושה
- חומץ בלסמי - 3 כפיות (אפשר גם חומץ בן יין אדום)
הוראות הכנה
- חותכים את חזה העוף לרצועות דקות באורך 3-4 ס"מ ושמים בקערה.
- לקערה מוסיפים את כל חומרי המשרה, מערבבים טוב טוב בידיים עד שכל נתחי העוף מצופים. סוגרים את הקערה במכסה או ניילון נצמד ודוחפים למקרר בין חצי שעה ל12 שעות.
- לפני שמוציאים את העוף מהמקרר - מתחילים להרתיח מים לפסטה ומכינים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים אותה מהמים ומניחים בקערה.
- בזמן שהמים לפסטה מתחממים חותכים את הירקות: חותכים את הבצל לחצאי פרוסות, את הפלפל והקישואים לרצועות, את הפטריות לפרוסות והעגבניה לקוביות.
- מחממים כף שמן זית במחבת גדולה.
- כשהשמן חם מוסיפים את העוף המתובל ומטגנים תוך ערבוב עד שהוא משחים יפה מכל הכיוונים ומוציאים לקערה (קערה אחרת מזו שהוא היה בה קודם!)
- מוסיפים עוד כף שמן ומחממים. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא מתחיל להזהיב בקצוות.
- מוסיפים את הפלפל ומקפיצים עוד 2 דקות.
- מוסיפים את הקישואים ומקפיצים עוד 2 דקות.
- ממליחים ומפלפלים לפי הטעם ומוסיפים את הבזיליקום.
- מוסיפים את הפטריות והעגבניות ומערבבים ומקפיצים עוד 2 דקות.
- מחזירים את חזה העוף ומבשלים תוך ערבוב עוד 2 דקות ומכבים את האש.
- מערבבים את חזה העוף, הירקות המוקפצים יחד עם הפסטה והחומץ הבלסמי.
זהו! מוכן!
מגישים במרכז שולחן או במנות אישיות.