7.4אלף
הדפסה
נקניקיות עם תפוחי אדמה
השילוב המושלם בין 2 מאכלים אהובים - נקניקיות ותפוחי אדמה. תבשיל של תפוחי אדמה ונקניקיות קל ופשוט להכנה וטעים בטירוף שתמיד כיף להכין ולאכול.
- זמן הכנה : 30 דקות
- זמן בישול : 30 דקות
מרכיבים
- תפוחי אדמה - 3-4 בינוניים
- נקניקיות - 400 גרם (אני השתמשתי במיני נקניקיות)
- פפריקה מתוקה - כף
- אבקת שום - כפית
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- שמן זית - 4 כפות
- מים - לפי הצורך
הוראות הכנה
- שוטפים את תפוחי האדמה ומניחים אותם בסיר עם הקליפה.
- ממלאים את הסיר מים עד לכיסוי תפוחי האדמה ועוד 2 ס"מ.
- מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 20-25 דק' על אש בינונית נמוכה - עד שתפוחי האדמה רכים. אם אתם מצליחים להעביר סכין חדה מצד לצד דרך תפוח האדמה - הוא מוכן.
- מסננים את תפוחי האדמה מהמים ונותנים להם להתקרר.
- בינתיים מבשלים את הנקניקיות במים (שמים במים קרים - מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 10 דק' על אש בינונית) ומסננים גם כן מהמים.
- כשתפוחי האדמה קרים - מקלפים אותם וחותכים לקוביות.
- חותכים את הנקניקיות גם כן לחתיכות באורך ס"מ (אם משתמשים במיני - לא חותכים)
- מחממים את שמן הזית במחבת גדולה.
- כשהשמן חם - מכניסים את תפוחי האדמה בשכבה אחת ומטגנים 10 דקות בלי לערבב.
- מוסיפים את התבלינים המלח והפלפל.
- מוסיפים את הנקניקיות.
- מערבבים ומבשלים עוד 10 דקות תוך כדי ערבוב.
- טועמים תפוח אדמה אחד - אם הוא עדיין קשה - מבשלים עוד 3 דקות ובודקים שוב.
זהו! מוכן!
רעיונות לשדרוג:
- לטגן רצועות בצל יחד עם תפוחי האדמה.
- להוסיף פלפל חריף.