מתכונים קלים מתכונים שונים נקניקיות עם תפוחי אדמה

נקניקיות עם תפוחי אדמה

מאת אסף כהן
נקניקיות ותפוחי אדמה

נקניקיות עם תפוחי אדמה

על ידי 26 באפריל 2017

השילוב המושלם בין 2 מאכלים אהובים - נקניקיות ותפוחי אדמה. תבשיל של תפוחי אדמה ונקניקיות קל ופשוט להכנה וטעים בטירוף שתמיד כיף להכין ולאכול.

  • זמן הכנה : 30 דקות
  • זמן בישול : 30 דקות

מרכיבים



הוראות הכנה

  • שוטפים את תפוחי האדמה ומניחים אותם בסיר עם הקליפה.
  • ממלאים את הסיר מים עד לכיסוי תפוחי האדמה ועוד 2 ס"מ.
  • מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 20-25 דק' על אש בינונית נמוכה - עד שתפוחי האדמה רכים. אם אתם מצליחים להעביר סכין חדה מצד לצד דרך תפוח האדמה - הוא מוכן.
  • מסננים את תפוחי האדמה מהמים ונותנים להם להתקרר.
  • בינתיים מבשלים את הנקניקיות במים (שמים במים קרים - מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 10 דק' על אש בינונית) ומסננים גם כן מהמים.
  • כשתפוחי האדמה קרים - מקלפים אותם וחותכים לקוביות.
  • חותכים את הנקניקיות גם כן לחתיכות באורך ס"מ (אם משתמשים במיני - לא חותכים)
  • מחממים את שמן הזית במחבת גדולה.
  • כשהשמן חם - מכניסים את תפוחי האדמה בשכבה אחת ומטגנים 10 דקות בלי לערבב.
  • מוסיפים את התבלינים המלח והפלפל.
  • מוסיפים את הנקניקיות.
  • מערבבים ומבשלים עוד 10 דקות תוך כדי ערבוב.
  • טועמים תפוח אדמה אחד - אם הוא עדיין קשה - מבשלים עוד 3 דקות ובודקים שוב.

זהו! מוכן!

רעיונות לשדרוג:

  • לטגן רצועות בצל יחד עם תפוחי האדמה.
  • להוסיף פלפל חריף.
הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: