ניוקי פטריות

מאת יעל נתן-גולדשטיין
ניוקי פטריות

ניוקי פטריות

על ידי 23 במאי 2013

ניוקי פטריות זו גרסה מיוחדת ומפתיעה של הניוקי הקלאסי. לא עוד תפוחי אדמה וקמח - אלא ניוקי עם טעם מעודן של פטריות פורצ'יני נהדרות שיעשו לכם חגיגה בפה עם כל רוטב שתחברו לניוקי פטריות הנפלא הזה.

מרכיבים



הוראות הכנה

  • מבשלים את תפוחי האדמה עד להתרככות, כשהם מוכנים, מועכים אותם לפירה.
  • בינתיים משרים את פטריות הפורצ'יני במשך 20 דקות במים רותחים. מסננים, וקוצצים במעבד מזון.
  • מוסיפים לפירה החם 50 גר' חמאה מומסת, פטריות, את המלח והחלמונים.
  • מוסיפים את 2 כוסות הקמח בהדרגה ומערבבים תוך כדי.
  • מערבבים (לא לשים) עד לקבלת בצק אחיד. (להמנע מגושים של תפוח אדמה).
  • מרתיחים מים עם מלח בסיר גדול.
  • על משטח מקומח מגלגלים את הניוקי לנקניקים בעובי 2 סנטימטר, וחותכים לגודל הרצוי. (אני בעד ניוקי קטנים).
  • יהיה צורך להוסיף קמח מדי פעם על מנת לעבוד עם הבצק.
  • זורקים את הניוקי למים הרותחים עד שהם צפים (בערך 3 דקות, תלוי בגודל) ומעבירים בעזרת כף מחוררת לקערה.

זהו מוכן!

מומלץ להגיש עם מבחר רטבי שמנת כמו סלסה רוזה, רוטב שמנת עם ארטישוק ירושלמי, רוטב שמנת עם כרובית ולימון, או שמן זית ועשבי תיבול.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: