4.2אלף
הדפסה
נאצ'וס
כשבאים אורחים - אין דבר נחמד יותר מלהגיש כיבוד מעשה ידיכם. נאצ'וס הוא חטיף טעים וקל מאוד להכנה - שתמיד מצליח. אפשרויות השדרוג בו הן אינסופיות - אז תנו דרור לדמיון שלכם.
- זמן הכנה : 20 דקות
- זמן בישול : 10 דקות
מרכיבים
- קמח - כוס וחצי
- מים פושרים - 10 - 12 כפות
- מלח - כפית
- אבקת אפיה - 3 כפות
- שמן קנולה
- לשדרוג
- פפריקה חריפה - לפי הטעם
- צ'ילי גרוס - לפי הטעם
- אבקת שום - לפי הטעם
הוראות הכנה
- שמים בקערה את הקמח, המלח, אבקת האפייה ואת התבלינים שהחלטתם להוסיף (לא יותר מכפית וחצי של תוספות)
- מוסיפים בהדרגה 10 כפות מים תוך כדי ערבוב (אפשר עם מזלג - רצוי בידיים). ברגע שכל התערובת רטובה מפסיקים להוסיף מים.
- לשים בידיים - אם התערובת עדיין יבשה אפשר להוסיף טיפה מים.
- לשים לפחות 5 דקות עד שהבצק מקבל מרקם של פלסטלינה. הוא אמור להיות מאוד גמיש.
- מחלקים לכמה חלקים ומרדדים על משטח מקומח כל חלק לעובי של מילימטר.
- מאוד חשוב שיהיה דק דק דק מכיוון שהבצק עצמו מאוד אלסטי ואם לא נרדד אותו דק מספיק - הוא יחזור להיות עבה.
- בעזרת סכין חותכים את הבצק המרודד למלבנים \ משולשים \ מה שבא לכם.
- מי שלא רוצה שהנאצ'וס יקבלו נפח אוורירי בזמן הטיגון (אני דווקא מחבב את זה) יכול לעשות חורים קטנים עם סכין או מזלג בכל מלבן. לא הרבה - 2-3 חורים סמליים יספיקו.
- מניחים בצלחת בצד - וממשיכים לרדד את שאר הבצק.
- מחממים שמן קנולה במחבת. (מי שרוצה יכול להכין בצ'יפסר או שמן עמוק - רק להזהר לא להרתיח את השמן אלא לשמור אותו חם בלבד)
- מכניסים בנגלות את מלבני הבצק. מטגנים דקה - הופכים ומטגנים עד להשחמה קלה משני הצדדים.
- מוציאים לנייר סופג.
זהו, מוכן. רצוי להגיש בערך רבע שעה אחרי שיצא מהשמן - שלא יהיה חם מדי והפריכות תתעצם.
מומלץ להגיש עם רוטב סלסה או רוטב צ'ילי מתוק.