מתכונים קלים מתכונים שונים מצה בריי

מצה בריי

מאת אסף כהן
מצה בריי

מצה בריי

על ידי 4 באפריל 2015

מצה בריי זה המאכל הכי טעים ופשוט שמכינים ממצות. מצה בריי זו בעצם חביתת מצות וחלב שיכולה לשמש כארוחת בוקר כייפית ואפילו ארוחת ערב טעימה ומשביעה. מצה בריי זו דרך מושלמת לפתוח את הבקרים של פסח.

  • זמן הכנה : 15 דקות
  • זמן בישול : 15 דקות

מרכיבים



הוראות הכנה

  • שוברים את המצות לחתיכות קטנות אבל לא מדי (משהו כמו 2-3 ס"מ לחתיכה) לתוך קערה.
  • מוסיפים את החלב ודואגים שכל חתיכות המצה שקועות בחלב ומשרים ל10 דקות.
  • שופכים את החלב העודף שלא נספג במצות (לוקחים את הקערה לכיור - לוחצים יד על המצות ושופכים את החלב לכיור...)
  • בקערה נפרדת טורפים את הביצים לבלילה ומוסיפים לבלילה מלח ופלפל לפי הטעם. אל תתקמצנו על המלח - המצות די תפלות...
  • מוסיפים את הביצים הטרופות לקערת המצות ומערבבים היטב שהכל יהיה אחיד.
  • מחממים שמן קנולה במחבת עם ציפוי נונ-סטיק ודואגים שהשמן יכסה את כל המחבת. מצה בריי נוטה להידבק בקלות.
  • מוסיפים את בלילה המצות והביצים ודואגים שהכל יהיה בשכבה בגובה אחיד במחבת.
  • מבשלים על אש בינונית - נמוכה משהו כמו 8-10 דקות (רצוי עם מכסה). עד שהחלק התחתון משחים - ואפשר להרים אותו בעזרת מרית בלי שהכל מתפרק.
  • הופכים את המצה בריי המחבת ומבשלים עוד 2 דקות עד שהחל התחתון מוכן.
  • מוציאים לצלחת ומחלקים למנות.

זהו! מוכן!

מגישים עם ירקות טריים בתיבול קל, גבינות ועוד כיד הדמיון.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: