4.5אלף
הדפסה
מלאווח ממולא בשר
מלאווח ממולא בשר זו ארוחה נהדרת שמכינים בקלי קלות והיא משביעה וטעימה מאוד. המילוי מורכב מבשר טחון, קבנוס תיבול הגון ורסק עגבניות ויחד עם הפריכות של המלאווח מקבלים מנה טעימה שהיא בין סמבוסק לבורקס שאפשר גם להכין מראש ולקחת לעבודה או סתם לדרך.
- זמן הכנה : 30 דקות
- זמן בישול : 25 דקות
- כמות : 4
מרכיבים
- מלאווח - 4
- בשר - חצי קילו
- קבנוס - 2 נקניקים
- בצל - 1
- רסק עגבניות - 100 גרם
- כוסברה טריה - 2 כפות קצוצות
- פפריקה מתוקה - כף
- אבקת שום - כפית
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- זרעי כוסברה טחונים - חצי כפית (לא חובה)
- ביצים - 2
- שומשום - לפי הצורך
- ספריי שמן - לפי הצורך
- שמן קנולה - 2 כפות
הוראות הכנה
- קוצצים את הבצל.
- חותכים את הקבנוס לרבעים לאורך ואז קוצצים.
- מחממים מחבת גדולה עם 2 כפות שמן.
- כשהשמן חם מוסיפים את הבצל הקצוץ וקוביות הקבנוס ומטגנים תוך ערבוב.
- כשהבצל נהיה שקוף - מוסיפים את הבשר הטחון.
- מטגנים תוך ערבוב עד שהבשר משנה את צבעו.
- מוסיפים את התבלינים והכוסברה הקצוצה ומערבבים.
- מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים שוב.
- מבשלים תוך ערבוב עוד 5 דקות על אש בינונית.
- מורידים מהאש ומעבירים לקערה להצטננות לטמפ' החדר.
- כשהתערובת מצטננת - שוברים לתוכה ביצה אחת ומערבבים היטב.
- טורפים את הביצה השניה בקערה נפרדת.
- מרססים מחבת בספריי שמן ומחממים אותה על האש.
- מכניסים מלאווח ומטגנים מ2 הצדדים בערך 30 שניות רק עד שהמלאווח נעשה רכרוכי ולפני שהוא מתחיל להתקשות.
- מעבירים אותו למשטח נקי (למשל קרש חיתוך).
- מניחים על המלאווח 2-3 כפות גדושות מהמלית במרכז.
- מורחים מהביצה הטרופה על שולי המלאווח (מסביב מסביב).
- סוגרים את המלאווח ומהדקים את הקצוות עם מזלג.
- מורחים ביצה טרופה על גבי המלאווח ומפזרים שומשום.
- מעבירים לתבנית לתנור על גבי נייר אפייה.
- חוזרים עם הפעולה עם שאר המלאווחים.
- מכניסים את התבנית לתנור בחום של 180 מעלות ל25 דקות.
זהו! מוכן!
מגישים עם פלטת ירקות טריים.