מתכונים קלים מתכונים שונים מלאווח במילוי רוטב פטריות וגבינה

מלאווח במילוי רוטב פטריות וגבינה

מאת אסף כהן
מלאווח במילוי רוטב פטריות וגבינה

מלאווח במילוי רוטב פטריות וגבינה

על ידי 11 באוגוסט 2015

מחפשים רעיון לארוחת ערב מושלמת? מלאווח במילוי רוטב פטריות וגבינה זה בדיוק מה שאתם מחפשים. רוטב פטריות עשיר, טעים ומפנק בתוספת גבינה טובה שמעבה ומעשירה את כל העסק בתוך מלאווח שנאפה בתנור לקבלת קריספיות וצבע זהוב יפיפה. מלאווח במילוי רוטב פטריות וגבינה זו ארוחת ערב כייפית שמתאימה לכל המשפחה.

  • זמן הכנה : 20 דקות
  • זמן בישול : 25 דקות
  • כמות : 4 מלאווחים ממולאים

מרכיבים



הוראות הכנה

  • פורסים את הפטריות לפרוסות.
  • פורסים את הבצל לחצאי פרוסות.
  • מגרדים את הגבינה בפומפיה גסה.
  • מחממים את שמן הקנולה במחבת.
  • כשהמחבת חמה - מטגנים את המלאווחים כ-30-40 שניות מכל צד. שיתרכך טיפה ויקבל גוון צהבהב - אבל שלא יתחיל להתקשות או לקבל צבע זהוב.
  • מוציאים לצלחת ונותנים למלאווחים להתקרר.
  • מוסיפים כף שמן למחבת ומחממים אותה.
  • מוסיפים את הבצל ומטגנים אותו 2-3 דקות עד שהוא נעשה שקוף.
  • מוסיפים את הפטריות ומקפיצים עד שהן מתרככות ומאבדות את כל הנוזלים.
  • מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב.
  • מוסיפים את השמנת לבישול ומערבבים.
  • מוסיפים מלח, פלפל ואגוז מוסקט. מוסיפים מעט מלח כי הגבינה מלוחה מספיק.
  • מוסיפים את הגבינה המגורדת ומערבבים עד שהיא נמסה לחלוטין וכל התערובת מסמיכה יפה.
  • פותחים מלאווח על קרש חיתוך.
  • מניחים רבע מהמלית בחצי התחתון של המלאווח - ומשאירים ס"מ בשוליים לפחות.
  • טורפים ביצה - ומורחים בשולי המלאווח סנטימטר של ביצה טרופה מסביב לכל המלאווח.
  • סוגרים את המלאווח על המלית - ומהדקים בעזרת מזלג את שולי המלאווח שידבקו היטב.
  • מעבירים את מלאווח הסגור לתבנית עם נייר אפיה.
  • חוזרים על הפעולה עד שכל המלאווחים על התבנית.
  • מורחים את גב המלאווחים בביצה טרופה ומפזרים שומשום בנדיבות.
  • מכניסים לתנור ב200 מעלות ל15 דקות.
  • מעלים את הטמפרטורה ל220 מעלות לעוד 10 דקות או עד שגב המלאווח משחים יפה.

זהו! מוכן!

מגישים עם ירקות טריים מתובלים. רוטב אלף האיים וצ'ילי מתוק.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: