5.1אלף
הדפסה
טורטייה פרגיות עם ירקות צלויים
רוצים לגוון את הפרגית שלכם? מחפשים דרך הגשה כייפית? לוקחים טורטייה, וממלאים אותה בפרגית עם ירקות צלויים, מוסיפים קצת חריף - ומקבלים פינוק של ממש!
המתכון הוא ל4 טורטיות - אם בא לכם יותר פשוט תכפילו כמויות.
- זמן הכנה : 15 דקות
- זמן בישול : 35 דקות
- כמות : 4 טורטיות
מרכיבים
- פרגיות - 2 יחידות (מתכון ל4 טורטיות)
- טורטיות - 4 קטנות (אפשר גם גדולות - פשוט תוסיפו כמויות)
- חסה - 2-3 עלים
- עגבניה - 1
- מלפפונים חמוצים - 2
- פלפל חריף - 1
- בצל - 1
- טחינה - לפי הצורך (בערך כף לטורטייה)
- אריסה - לפי הטעם למי שהפלפל החריף לא מספיק לו
- פפריקה מתוקה - כף
- גריל עוף - כף
- אבקת שום - כפית
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- מלח - לפי הטעם
- שמן זית - 2 כפות
- ספריי שמן - לפי הצורך
הוראות הכנה
- חותכים את העגבניה לרבעים.
- חותכים את הבצל לחצי - וכל חצי לשליש.
- מניחים את העגבניות והבצלים על נייר אפייה יחד עם הפלפל החריף בשלמותו על תבנית עם נייר אפיה.
- מרססים הכל בספרי שמן ומפזרים מעל מעט מלח.
- מכניסים לתנור ב180 מעלות ל35 דקות.
- בינתיים - מנקים את הפרגיות ושמים בקערה.
- מוסיפים פפריקה, שום, גריל עוף מלח ופלפל ו2 כפות שמן זית ומערבבים היטב עד שכל הפרגיות מצופות בשמן ותבלינים.
- מחממים מחבת פסים על האש.
- כשהמחבת חמה - מניחים עליה את הפרגיות.
- צולים 5-6 דקות משני הצדדים עד שהיא מוכנה מבפנים (זה פרגיות - אפשר להשאיר טיפה יותר אם לא בטוחים...) ומוציאים לצלחת או קרש חיתוך.
- בינתיים חותכים את המלפפונים החמוצים לרצועות וגם את החסה.
- כשהפרגיות והירקות מוכנים - לוקחים את הטורטיות ומחממים חצי דקה במיקרו. זה עושה אותן גמישות יותר ונוחות לעבודה.
- חותכים את העגבניות ל2 ומפרקים את הבצל לשכבות שכבות ואת הפלפל החריף פורסים לעיגולים.
- את הפרגיות חותכים לרצועות בעובי ס"מ.
- לוקחים כל טורטייה ושמים על משטח.
- מורחים על כל הטורטייה טחינה ודואגים שיהיה טחינה בכל מקום כולל הקצוות (מי שרוצה - זה הזמן להוסיף אריסה)
- מניחים במרכז הטורטיה חסה, עגבניה, חמוצים, בצל, פלפל חריף וכמובן פרגיות- בשורה אחת. דואגים שיהיו מהצדדים רווח של 2 ס"מ לפחות.
- מקפלים את הצדדים על המילוי ומגלגלים את הטורטייה עד הסוף (הטחינה עוזרת להדביק את הטורטייה שלא תיפתח).
בעזרת סכין חותכים במרכז הטורטייה המגולגלת באלכסון (שיראה יותר יפה...) ומגישים לצד צ'יפס או טבעות בצל או כל תוספת מתאימה אחרת.