מתכונים קלים מתכונים שונים חלה לשבת

חלה לשבת

מאת אסף כהן
חלה

חלה לשבת

על ידי 18 באוקטובר 2012

אין כמו חלה טובה בארוחת שבת. היא באה טוב עם כל אוכל שבתי שיש - עם דג ברוטב, עם הסלטים על השולחן - בקיצור אין כמו חלה טריה בשבת. בעצם יש - חלה לשבת שאפיתם במו ידיכם. כזו שגם מפיצה ריח נהדר של חלה בכל הבית. זה באמת הכי טוב. הנה לפניכם מתכון שנתן לי חבר טוב - שאמא שלו אופה חלות מדהימות לשבת. ניסיתי בעצמי - יצא מדהים. ובאישורו - הנה המתכון:

  • זמן הכנה : 1h 25 min
  • זמן בישול : 30 דקות

מרכיבים



הוראות הכנה

  • שמים בקערה בסדר הזה: קמח, שמרים, ביצים, שמן, סוכר ומים.
  • מתחילים ללוש טוב טוב בידיים - לפחות 10 דקות. לא להתעצל.
  • אחרי כמה דקות של לישה כשהבצק כבר נעשה פחות או יותר אחיד - מוסיפים את המלח וחוזרים ללוש עד שעוברות ה10 דקות המקוריות. (כמובן אם אתם מרגישים שהבצק רטוב - מוסיפים קצת קמח. אם יבש מוסיפים כפית מים)
  • מקמחים יפה קערה ומניחים בתוכה את הבצק.
  • מפזרים מעט קמח על הבצק.
  • מכסים את הקערה עם מגבת עבה ושמים במקום חמים למשך שעה לטפיחה.
  • לאחר ההטפחה - מחלקים את הבצק ל6 חתיכות שוות.
  • הופכים כל חתיכה לנחש בצק עבה וארוך.
  • מחברים כל 3 חתיכות בצק בקצה אחד ומהדקים.
  • קולעים צמה ומחברים בקצה השני את הקצוות שוב ומהדקים.
  • מניחים את החלות על תבנית עם נייר אפייה.
  • מכסים את החלות במגבת ומשאירים להתפחה שניה - 25 דקות.
  • מערבבים את חלמון הביצה עם סוכר הוניל (מי שרוצה חלה עם ניחוח מתוק) ובעזרת מברשת מברישים את החלות מכל הצדדים פרט לתחתית.
  • מפזרים שומשום מעל בנדיבות.
  • מכניסים לתנור שחומם ל180 מעלות ל25 - 30 דקות.

זהו! מוכן! להחביא מיד עם תום האפייה שישאר משהו לשבת.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: