4.1אלף 
הדפסה
חומוס ביתי
אין כמו חומוס. אבל עוד יותר אין כמו חומוס תוצרת בית. חומוס ביתי הוא החומוס האולטימטיבי. אנחנו שולטים במידת הסמיכות, בכמויות השמן וסוג הטחינה. אז לפניכם מתכון קל וטעים במיוחד לממרח חומוס ביתי משובח במיוחד.
להכנת חומוס ביתי טוב - מומלץ להשתמש בטחינה המשובחת ביותר שאתם יכולים להשיג.
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- גרגרי חומוס יבשים - 300 גרם
- סודה לשתיה - כפית
- שום כתוש - 4-6 שיניים לפי הטעם
- טחינה - 250-300 גרם לפי הצורך (עדיף משומשום מלא)
- מיץ לימון - מחצי לימון
- כמון - רבע כפית
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- שמן זית - לפי הצורך
הוראות הכנה
- משרים את גרגרי החומס במים לילה שלם (12 שעות).
- מסננים את החומוס ממי השריה ומכניסים לסיר מלא מים ומבשלים אותו בתוספת כפית סודה לשתייה, עד שהגרגרים הופכים רכים מאוד. (בערך 3 שעות) בזמן הבישול - מוציאים בעזרת כף את הקצף הלבן שעולה על המים.
- מסננים את הגרגרים ושומרים בצד חצי כוס ממי בישול.
- שומרים בצד כוס גרגירים להגשה ואת שאר החומוס מעבירים למעבד מזון או לקערה.
- מועכים קצת את החומוס במזלג, מוסיפים שום, טחינה, 2-3 כפות ממי בישול החומוס, כף שמן זית וכמה כפות מיץ לימון.
- טוחנים במעבד מזון או בעזרת בלנדר מוט למרקם רצוי, חלק או גס לפי טעם אישי.
- אם רוצים חומוס פחות סמיך – מוסיפים עוד מי בישול. או רוצים עוד להסמיך – מוסיפים עוד טחינה.
- מוסיפים מלח, פלפל וכמון ומערבבים היטב.
- נותנים לחומוס לעמוד כרבע שעה ואז טועמים ומתקנים את התיבול לפי הצורך.
זהו! מוכן!
מגישים עם תוספת גרגרים חמימים, שמן זית, פטרוזיליה, מכינים חומוס עם בשר או בכל צורה שאוהבים. ועם פיתות ובצל חי. כמו שצריך.
החומוס נשמר במקרר עד שבוע ימים.