גרנולה
גרנולה יכולה לשמש כאורחת בוקר בריאה, נשנוש של בין הארוחות, חטיף אנרגיה זמין ובעיקר - כיבוד שניתן להכין מראש ולשמור זמן רב לעת הצורך. בריא - וטעים במיוחד.
- זמן הכנה : 3 דקות
- זמן בישול : 30 דקות
מרכיבים
- שיבולת שועל - חצי קילו (לא עדינה ולא אינסטנט)
- שבבי שקדים מולבנים - 200 גרם
- אגוזי פקאן - 200 גרם
- חמאה מומסת - 50 גרם (לא חובה)
- דבש - חצי כוס (אפשר גם סילאן, ואפשר לשלב)
- דומדמניות, צימוקים או חלבה - כוס אחת
- תוספות לפי הטעם למי שרוצה
- קינמון - כפית
- קוקוס טחון - 3 כפות
- שומשום - 3 כפות
- גרעיני דלעת - 100 גרם
- גרעינים חמניה - 100 גרם
- מלח - קורט
הוראות הכנה
- שמים בתבנית גדולה את שיבולת השועל, השקדים וכל התוספות היבשות למעט הפירות היבשים והחלבה בקערה.
- מערבבים טוב טוב עד שכל התערובת מעורבבת יפה.
- ומשטחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפיה.
- ממיסים בסיר קטן את החמאה והדבש או הסילאן.
- יוצקים על תערובת היבשים אשר בתבנית.
- מערבבים היטב עם כף עץ - עד' להרטבת שיבולת השועל על ידי הדבש והסילאן.
- משטיחיפ את התערובת ומכניסים לתנור שחומם מראש ל160 מעלות.
- אופים כחצי שעה כשכל מספר דקות מערבבים על מנת שכל הצדדים ישחימו באותה מידה.
- מוציאים מהתנור.
- מקררים תוך ערבוב שמטרתו לפורר את הגרנולה ולמנוע יצירת גושים גדולים.
- מוסיפים את הדומדמניות/צימוקים/חלבה או פירות אחרים.
זהו! מוכן!
מגישים עם יוגורט, חלב, גבינה לבנה או כל תוספת יצירתית אחרת - או אפילו כך בפני עצמו.