גרנולה

מאת דבי עיזר

גרנולה

על ידי 30 באפריל 2013

גרנולה יכולה לשמש כאורחת בוקר בריאה, נשנוש של בין הארוחות, חטיף אנרגיה זמין ובעיקר - כיבוד שניתן להכין מראש ולשמור זמן רב לעת הצורך. בריא - וטעים במיוחד.

  • זמן הכנה : 3 דקות
  • זמן בישול : 30 דקות

מרכיבים



הוראות הכנה

  • שמים בתבנית גדולה את שיבולת השועל, השקדים וכל התוספות היבשות למעט הפירות היבשים והחלבה בקערה.
  • מערבבים טוב טוב עד שכל התערובת מעורבבת יפה.
  • ומשטחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפיה.
  • ממיסים בסיר קטן את החמאה והדבש או הסילאן.
  • יוצקים על תערובת היבשים אשר בתבנית.
  • מערבבים היטב עם כף עץ - עד' להרטבת שיבולת השועל על ידי הדבש והסילאן.
  • משטיחיפ את התערובת ומכניסים לתנור שחומם מראש ל160 מעלות.
  • אופים כחצי שעה כשכל מספר דקות מערבבים על מנת שכל הצדדים ישחימו באותה מידה.
  • מוציאים מהתנור.
  • מקררים תוך ערבוב שמטרתו לפורר את הגרנולה ולמנוע יצירת גושים גדולים.
  • מוסיפים את הדומדמניות/צימוקים/חלבה או פירות אחרים.

זהו! מוכן!

מגישים עם יוגורט, חלב, גבינה לבנה או כל תוספת יצירתית אחרת - או אפילו כך בפני עצמו.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: