מתכונים קלים מתכונים שונים אג מאפין – פשטידת חביתה

אג מאפין – פשטידת חביתה

מאת אסף כהן
אג מאפין - פשטידת חביתה

אג מאפין – פשטידת חביתה

על ידי 21 באוקטובר 2015

אג מאפין היא פשטידת חביתה אישית עם ירקות מוקפצים, קטנה, פשוטה וטעימה בטירוף שאפשר להכין במהירות הבזק - ולאכול מיד. אג מאפין קלה כל כך להכנה שהיא למעשה הפתרון המושלם לארוחת ערב קלילה ביום שאין לכם זמן או כוח לבשל והתוצאה מושלמת.

שימו לב - במתכון נעשה שימוש בתבנית קאפקייק מסיליקון. אבל כל תבנית קאפקייקס תתאים.

  • זמן הכנה : 10 דקות
  • זמן בישול : 20 דקות
  • כמות : 6 אג מאפין
  • אלרגניים :

מרכיבים



הוראות הכנה

  • חותכים את הבצל לחצאי פרוסות ברוחב חצי ס"מ.
  • חותכים את הקישוא לרצועות בעובי חצי ס"מ ואורך 2 ס"מ.
  • חותכים את הפלפל האדום לרצועות בעובי חצי ס"מ וחוצים את הרצועות לחצי.
  • מחממים כף שמן קנולה במחבת.
  • כשהשמן חם מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא נהיה שקוף ומתחיל להשחים.
  • מוסיפים את כל הירקות ומקפיצים 3-4 דקות עד שהם מתרככים (הפלפל מתרכך והקישוא מעט משחים).
  • כשהירקות מתרככים מעבירים אותם לקערה ומחכים שיתקררו לטמפ' החדר.
  • בקערה אחרת (עדיף כזו עם משפך) טורפים את כל הביצים יחד ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
  • מרססים את תבנית המאפינס בספריי שמן.
  • מניחים את התבנית על תבנית לתנור - כך יהיה קל יותר להכניס את התבנית לתנור...
  • מחממים את התנור ל180 מעלות.
  • מניחים בכל תא של התבנית חלק שווה של תערובת הירקות. שימו לב שהתערובת אמורה להספיק ל6 מאפינס.
  • יוצקים פנימה לכל תא ביצים טרופות. ממלאים עד חצי ס"מ מהקצה העליון.
  • מכניסים לתנור ל20 דקות.

זהו! מוכן!

נותנים לאג מאפין להתקרר כ-5 דקות בתבנית.

מוציאים בזהירות, מגישים עם סלט ירקות טרי.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: