4.4אלף
הדפסה
אג מאפין – פשטידת חביתה
אג מאפין היא פשטידת חביתה אישית עם ירקות מוקפצים, קטנה, פשוטה וטעימה בטירוף שאפשר להכין במהירות הבזק - ולאכול מיד. אג מאפין קלה כל כך להכנה שהיא למעשה הפתרון המושלם לארוחת ערב קלילה ביום שאין לכם זמן או כוח לבשל והתוצאה מושלמת.
שימו לב - במתכון נעשה שימוש בתבנית קאפקייק מסיליקון. אבל כל תבנית קאפקייקס תתאים.
- זמן הכנה : 10 דקות
- זמן בישול : 20 דקות
- כמות : 6 אג מאפין
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
הוראות הכנה
- חותכים את הבצל לחצאי פרוסות ברוחב חצי ס"מ.
- חותכים את הקישוא לרצועות בעובי חצי ס"מ ואורך 2 ס"מ.
- חותכים את הפלפל האדום לרצועות בעובי חצי ס"מ וחוצים את הרצועות לחצי.
- מחממים כף שמן קנולה במחבת.
- כשהשמן חם מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא נהיה שקוף ומתחיל להשחים.
- מוסיפים את כל הירקות ומקפיצים 3-4 דקות עד שהם מתרככים (הפלפל מתרכך והקישוא מעט משחים).
- כשהירקות מתרככים מעבירים אותם לקערה ומחכים שיתקררו לטמפ' החדר.
- בקערה אחרת (עדיף כזו עם משפך) טורפים את כל הביצים יחד ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
- מרססים את תבנית המאפינס בספריי שמן.
- מניחים את התבנית על תבנית לתנור - כך יהיה קל יותר להכניס את התבנית לתנור...
- מחממים את התנור ל180 מעלות.
- מניחים בכל תא של התבנית חלק שווה של תערובת הירקות. שימו לב שהתערובת אמורה להספיק ל6 מאפינס.
- יוצקים פנימה לכל תא ביצים טרופות. ממלאים עד חצי ס"מ מהקצה העליון.
- מכניסים לתנור ל20 דקות.
זהו! מוכן!
נותנים לאג מאפין להתקרר כ-5 דקות בתבנית.
מוציאים בזהירות, מגישים עם סלט ירקות טרי.