4אלף 
הדפסה
סופגניות ביתיות לחנוכה
סופגניה היא הכוכב של חנוכה. לא משנה כמה איזה לביבות טעימות הכנתם - אין להן שום סיכוי מול סופגניה רכה ועסיסית. כשאמא שלי עלתה לארץ מבלגיה היא הביאה איתה את המתכון עתיק היומין* הזה - שהוא כל כך פשוט וכל כך טעים. אז כשהיא לא הסתכלה - גנבתי לה אותו, הכנתי - והנה לכם סופגניות ביתיות נהדרות לחנוכה.
*עתיק יומין - כזה שכולם מכירים וכולם הכינו...
- זמן הכנה : 5 דקות
- זמן בישול : 15 דקות
- כמות : 35 סופגניות
מרכיבים
הוראות הכנה
- מכניסים את כל החומרים לקערה - פרט לשמן, הריבה ואבקת הסוכר.
- לשים בידיים עד שמתקבלת עיסה אחידה ודביקה מאוד.
- מחממים שמן עמוק בסיר (עדיף עם ציפוי לא נדבק בדפנות).
- כשהשמן רותח - לוקחים 2 כפיות. בכפית אחת מעמיסים בלילה, ובעזרת הכפית השניה - משליכים אותה לשמן בעדינות.
- מטגנים 3 דקות עד שהסופגניה נהיית שחומה מצד אחד - הופכים לצד שני ומטגנים עד השחמה.
- מוציאים לקערה עם נייר סופג.
- לאחר שהכנו את כל הסופגניות - מחכים כמה דקות להתקררות.
- מזריקים ריבה בעזרת מזרק (רצוי שזו תהיה ריבה ללא חתיכות פרי). אם הריבה סמיכה מדי - מוהלים אותה במעט מים רותחים ומערבבים.
- בוזקים אבקת סוכר מלמעלה.
זהו! מוכן! חג שמח!