מתכונים קלים סושי סושי אינסייד אאוט

סושי אינסייד אאוט

מאת אסף כהן
סושי אינסייד אאוט

סושי אינסייד אאוט

על ידי 25 ביולי 2013

סושי אינסייד אאוט הוא בדיוק כמו סושי רגיל הפוך. כלומר - האצה בפנים והאורז בחוץ - עוטף את הסושי. למעשה הטעם הוא אותו טעם - רק ההגשה יותר מיוחדת. סושי אינסייד אאוט הוא לא מסובך להכנה - אבל הוא דורש קצת יותר מיומנות מסושי רגיל. אל תתייאשו אם יוצא לכם קווץ' בפעם הראשונה - בפעם השניה יצא לכם מושלם. מי שלא הכין סושי בחיים - אני ממליץ לו להתחיל עם סושי רגיל ורק אח"כ לעשות את הסושי אינסייד אאוט.

מרכיבים



הוראות הכנה

  • מכינים אורז לסושי עם חומץ מהמתכון פה
  • מכינים תוספות לסושי. גזרים, מלפפונים, אבוקדו, חביתה יפנית - מה שבא לכם.
  • מכינים משטח עבודה נקי, ולידו שמים את קערת האורז וקערה עם מים פושרים.
  • עוטפים את מחצלת הסושי בניילון נצמד ומניחים בצד. הניילון יבטיח כי האורז לא ידבק למחצלת.
  • שמים את אצת הנורי על המשטח כשהחלק המחוספס כלפי מעלה.
  • מרטיבים את הידיים ומנערים, לוקחים חופן אורז ומועכים על האצה ויוצרים שכבה דקה של אורז.
  • חוזרים על הפעולה עד שכל האצה מכוסה שכבה דקה של אורז.
  • מניחים את המחצלת העטופה על האורז.
  • מרימים את האצה מלמטה ואוחזים במחצלת - והופכים במהירות כך שיוצא שהמחצלת למטה, האצה למעלה ובניהן יש אורז.
  • מסדרים את התוספות של הסושי כס"מ וחצי מהקצה בשורה אחת.
  • מגלגלים כמו סושי רגיל - כשכל פעם מוודאים שהמחצלת והניילון מתוחים על החלק של הסושי.

זהו! מוכן!

מרטיבים מעט סכין חיתוך וחותכים לסושי בעובי ס"מ.

מגישים עם סויה, ווסאבי, ספייסי מיונז וטריאקי.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: