סושי אינסייד אאוט
סושי אינסייד אאוט הוא בדיוק כמו סושי רגיל הפוך. כלומר - האצה בפנים והאורז בחוץ - עוטף את הסושי. למעשה הטעם הוא אותו טעם - רק ההגשה יותר מיוחדת. סושי אינסייד אאוט הוא לא מסובך להכנה - אבל הוא דורש קצת יותר מיומנות מסושי רגיל. אל תתייאשו אם יוצא לכם קווץ' בפעם הראשונה - בפעם השניה יצא לכם מושלם. מי שלא הכין סושי בחיים - אני ממליץ לו להתחיל עם סושי רגיל ורק אח"כ לעשות את הסושי אינסייד אאוט.
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- אורז לסושי - עם חומץ אורז - מתכון בהמשך
- אצות נורי - כמה שצריך
- תוספות לסושי - פירוט בהמשך
- שומשום - קורט - לא חובה
- שומשום שחור - קורט - לא חובה
הוראות הכנה
- מכינים אורז לסושי עם חומץ מהמתכון פה
- מכינים תוספות לסושי. גזרים, מלפפונים, אבוקדו, חביתה יפנית - מה שבא לכם.
- מכינים משטח עבודה נקי, ולידו שמים את קערת האורז וקערה עם מים פושרים.
- עוטפים את מחצלת הסושי בניילון נצמד ומניחים בצד. הניילון יבטיח כי האורז לא ידבק למחצלת.
- שמים את אצת הנורי על המשטח כשהחלק המחוספס כלפי מעלה.
- מרטיבים את הידיים ומנערים, לוקחים חופן אורז ומועכים על האצה ויוצרים שכבה דקה של אורז.
- חוזרים על הפעולה עד שכל האצה מכוסה שכבה דקה של אורז.
- מניחים את המחצלת העטופה על האורז.
- מרימים את האצה מלמטה ואוחזים במחצלת - והופכים במהירות כך שיוצא שהמחצלת למטה, האצה למעלה ובניהן יש אורז.
- מסדרים את התוספות של הסושי כס"מ וחצי מהקצה בשורה אחת.
- מגלגלים כמו סושי רגיל - כשכל פעם מוודאים שהמחצלת והניילון מתוחים על החלק של הסושי.
זהו! מוכן!
מרטיבים מעט סכין חיתוך וחותכים לסושי בעובי ס"מ.
מגישים עם סויה, ווסאבי, ספייסי מיונז וטריאקי.