ניגירי

מאת אסף כהן
ניגירי

ניגירי

על ידי 15 בספטמבר 2013

ניגירי הוא סוג הסושי הקל ביותר להכנה. יותר קל מהכנת סנדוויץ' סושי, יותר קל מהכנת רול סושי רגיל ולמרות זאת הוא נחשב יוקרתי כי הוא נראה טוב ומיוחד. ניגירי ("לאחוז" בשפת המקור) זו מעיין קציצת אורז כשעליה מניחים סלמון מעושן או סלמון טרי או פרוסות אבוקדו דקות מאוד או טמאגו (חביתה יפנית) - עטופה ברצועת אצת נורי. קל, פשוט ומרשים.

  • זמן הכנה : 30 דקות

מרכיבים



הוראות הכנה

  • מכינים אורז לסושי לפי ההוראות כאן.
  • לוקחים אצת נורי - וחותכים (בעזרת סכין או מספריים) לרצועות בעובי של ס"מ אחד.
  • חותכים את התוספת הרצויה לפרוסות עבות (ס"מ) ושטוחות. (מתכון לטמאגו תמצאו כאן)
  • בידיים רטובות לוקחים חופן אורז ועושים קציצה ארוכה.
  • מניחים את הקציצה על רצועת אצה (כשהצד המחוספס של האצה למעלה) והאצה אנכית לקציצת האורז.
  • מניחים את התוספת הרצויה על גב האורז (מי שרוצה - יכול לשים קודם קצת ספייסי מיונז או ווסאבי בשביל לעזור בהדבקה - אני אוהב בלי)
  • מרטיבים את האצה עם מעט מים (טובלים אצבע קערה ומורחים על האצה) - סוגרים את האצה על האורז והתוספת.

זהו! מוכן!

להגיש עם ספייסי מיונז, טריאקי וסויה.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: