5.4אלף
הדפסה
ניגירי
ניגירי הוא סוג הסושי הקל ביותר להכנה. יותר קל מהכנת סנדוויץ' סושי, יותר קל מהכנת רול סושי רגיל ולמרות זאת הוא נחשב יוקרתי כי הוא נראה טוב ומיוחד. ניגירי ("לאחוז" בשפת המקור) זו מעיין קציצת אורז כשעליה מניחים סלמון מעושן או סלמון טרי או פרוסות אבוקדו דקות מאוד או טמאגו (חביתה יפנית) - עטופה ברצועת אצת נורי. קל, פשוט ומרשים.
- זמן הכנה : 30 דקות
מרכיבים
- אורז לסושי - עם חומץ אורז - מתכון בהמשך
- אצות נורי - 1 תספיק
- תוספות לניגירי (אחת מהבאות לכל חתיכה)
- סלמון מעושן - חבילה
- טמאגו (חביתה יפנית) - מתכון בהמשך
- סלמון טרי - כמות קטנה
- אבוקדו - 1 מקולף - עושים ממנו רצועות באמצעות מקלף
הוראות הכנה
- מכינים אורז לסושי לפי ההוראות כאן.
- לוקחים אצת נורי - וחותכים (בעזרת סכין או מספריים) לרצועות בעובי של ס"מ אחד.
- חותכים את התוספת הרצויה לפרוסות עבות (ס"מ) ושטוחות. (מתכון לטמאגו תמצאו כאן)
- בידיים רטובות לוקחים חופן אורז ועושים קציצה ארוכה.
- מניחים את הקציצה על רצועת אצה (כשהצד המחוספס של האצה למעלה) והאצה אנכית לקציצת האורז.
- מניחים את התוספת הרצויה על גב האורז (מי שרוצה - יכול לשים קודם קצת ספייסי מיונז או ווסאבי בשביל לעזור בהדבקה - אני אוהב בלי)
- מרטיבים את האצה עם מעט מים (טובלים אצבע קערה ומורחים על האצה) - סוגרים את האצה על האורז והתוספת.
זהו! מוכן!
להגיש עם ספייסי מיונז, טריאקי וסויה.