מתכונים קלים סושי חביתה יפנית – טמאגו

חביתה יפנית – טמאגו

מאת אסף כהן
חביתה יפנית - טמאגו בתוך סושי

חביתה יפנית – טמאגו

על ידי 13 באוגוסט 2013

חביתה יפנית נקראת טמאגו היא רכה ומתקתקה. היא דורשת מעט מיומנות על מנת להכין אותה - אבל אם תעקבו אחרי ההוראות תצא לכם חביתה יפנית מושלמת. טמאגו שמים בתוך רולים של סושי אבל היא גם טעימה בפני עצמה.

  • זמן הכנה : 1 דקות
  • זמן בישול : 10 דקות

מרכיבים



הוראות הכנה

  • מערבבים יחד במטרפה את הביצים, הסויה והסוכר.
  • במחבת קטנה ממיסים את החמאה ודואגים שתצפה את כל הדפנות.
  • שופכים פנימה את תערובת הביצים.
  • מטגנים על אש בינונית נמוכה תוך שמפוצצים את הבועיות שנוצרות במהלך הטיגון.
  • כשהחלק התחתון של החביתה מוכן - מקפלים בעזרת מרית שליש מהחביתה פנימה.
  • מטגנים עוד חצי דקה עד שההחביתה מתייצבת שוב.
  • ממשיכים לקפל את השליש המקופל - עוד קיפול כך שיוצא מגדל של 3 שכבות חביתה.
  • מטגנים עוד דקה - שתיים משני הצדדים עד שהחביתה מוכנה וכל נוזלי הביצה מוכנים, רכים ועסיסיים.
  • גם אם החביתה נראית קצת מצו'קמקת - זה לא נורא - אנחנו חותכים אותה לצורות אסתטיות.
  • מוציאים לקרש חיתוך נקי.
  • מחכים דקה שהטמאגו יתקרר.
  • בעזרת סכין טובה (עדיף סכין סנטוקו) חותכים את החביתה לרצועות ברוחב חצי ס"מ. ואז כל רצועה פורסים לאורכה.

זהו! מוכן!

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: