מתכונים קלים סושי אוניגירי

אוניגירי

מאת אסף כהן
אוניגירי

אוניגירי

על ידי 8 באוקטובר 2013

אחרי שהכרתם את הניגירי, קציצת האורז שעל גבה מונחת התוספת - אני מתכבד להציג בניכם את אחותה ההפוכה - אוניגירי. אוניגירי זו בעצם קציצת אורז - רק שהתוספות נמצאות בפנים. האוניגירי הוא טעים ומפתיע (כי לא יודעים איזה תוספות שמתם...) קל להכנה וכמובן נראה נהדר ומרשים על מגש הסושי שלכם.

להכנת האוניגירי יש צורך בקופסאות מיוחדות להכנת הצורה (כמו בתמונות למעלה). אפשר להזמין אותן באיביי בכמה שקלים בודדים (לחצו כאן) - ואפשר גם להכין בלעדיהן - פשוט פחות נוח.

  • זמן הכנה : 40 דקות
  • כמות : 8-10 חתיכות

מרכיבים



הוראות הכנה

  • מכינים את האורז לסושי על פי ההוראות פה
  • חותכים את התוספות הרצויות לרצועות דקות - וחותכים אותן לאורך של פחות מס"מ.
  • לוקחים את אצת הנורי ובעזרת מספריים - גוזרים רצועות בעובי של ס"מ.
  • למשתמשים בקופסא הייעודית - מכניסים שכבה של אורז, מניחים את התוספות, מניחים שכבה נוספת של אורז, סוגרים עם המכסה להידוק - ואז מוציאים מהקופסא.
  • למשתמשים בידיים - עובדים בידיים לחות - מניחים על היד כמות של אורז ומשטחים אותו על כף היד, מניחים את התוספות במרכז - וסוגרים עליהן את האורז ביד (ממש כמו קובה).
  • מניחים את האוניגירי על רצועת אצה על החלק המחוספס, מרטיבים מעט את האצה לאורכה וסוגרים את האצה מסביב לאוניגירי.

זהו! מוכן!

מגישים עם ספייסי מיונז, סויה וטריאקי.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: