מרק חומוס ותרד
מרק חומוס ותרד הוא מרק עשיר וטעים מאוד שמתאים גם לימים לא קרים במיוחד היות והוא מתאפיין ברעננות הנובעת מאוסף הירוקים המרכיבים אותו בצירוף נגיעות קלות של חמצמצות לימונית מרעננת.
מרק חומוס ותרד משביע מאוד אך אינו מכביד ומשמש כתחליף בריא לארוחה מלאה היות והוא מכיל צירוף דגן וקטניה המהווים תחליף צמחי מעולה לחלבון מלא.
- זמן הכנה : 5 דקות
- זמן בישול : 40 דקות
מרכיבים
- עלי תרד - 250 גרם
- גזרים - 2
- קישוא - 1
- שורש פטרוזיליה - 1
- בצל - 1 גדול
- דלעת - חתיכה יפה
- גרגרי חומוס מבושלים - 2 כוסות מהקפואים בסופר - או משימורים
- אורז - 2 כפות גדושות. אפשר רגיל ואפשר מלא.
- שיבולת שועל - 2 כפות
- מיץ לימון - מלימון אחד
- פטרוזיליה - צרור
- שמיר - צרור
- שום כתוש - 3 שיניים
- כורכום - חצי כפית
- מלח - קורט
- קרי - רבע כפית (גם חוויג' הולך)
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- מים - לפי הצורך
הוראות הכנה
- חותכים את הגזרים , הקישוא ושורש הפטרוזיליה לקוביות קטנות.
- חותכים את הבצל לחצאי פרוסות דקות.
- חותכים את הדלעת לחתיכות גסות.
- קוצצים דק את הפטרוזיליה והשמיר.
- בסיר גדול מוסיפים את כל המצרכים פרט לדלעת, מיץ הלימון ועשבי התיבול והתבלינים.
- מוסיפים מים עד לכיסוי ועוד 3 ס"מ.
- מביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש ומבשלים 20 דקות על בעבוע קל של המים.
- מוסיפים את מיץ הלימון, הדלעת והתבלינים ומבשלים עוד 10 דקות.
- מוסיפים את הפטרוזיליה והשמיר ומכבים את האש.
זהו! מוכן!