מתכונים קלים טיפים והגיגים שמן זית? בשבילי רק איכותי!

שמן זית? בשבילי רק איכותי!

מאת אסף כהן
שמן זית בבישול

השאלות שאני נשאל הכי הרבה בתחום הבישול אלו שאלות בנוגע לשמני זית.

שאלות כמו:

  • למה להשתמש בשמן זית לטיגון – זה הרי ידוע כלא בריא?
  • למה לקנות שמן ישראלי כשיש שמני זית ספרדיים מיובאים מעולים?
  • איך יודעים אם שמן זית הוא איכותי?

ועוד ועוד.

כאן באתר "טעימאוד" כמעט בכל מתכון אנחנו משתמשים בשמן זית וממליצים על שמני זית ישראלים – בתיבול, אפיה, בישול ואפילו טיגון.

שמן זית בבישול
שמן זית בבישול
שמן זית בטיגון
שמן זית בטיגון
שמן זית בתיבול
שמן זית בתיבול

כן כן! גם בטיגון אנחנו ממליצים להשתמש בשמן זית – כמובן תוך הקפדה שמדובר בשמן זית איכותי. אני אמנם לא משתמש בשמן זית בטיגון עמוק – אבל זה רק בגלל המחיר וכי לפעמים טעמו הדומיננטי של שמן הזית עלול להשפיע על הטעם שאני רוצה לקבל. אבל דעו לכם ששמן זית איכותי מתאים מאוד גם לטיגון עמוק – שוב: שמן זית איכותי.

למידע נוסף על בריאות ושמן זית – קראו כאן

you keep saying "איכותי" i don't think you know what it means

מה זה בכלל שמן זית איכותי? איך בודקים אם הוא איכותי או לא?

כתבנו על זה בעבר פה באתר על דרכים לגלות שמן מזויף ולכן ניגע פה על קצה המזלג:

  • קנו רק שמן זית שיש לו הורים. שמן זית ללא תווית? לא קונים. שמן זית בלי סימון של בית הבד? לא קונים. שמן זית שלא כתוב במפורש מאיזה זן של זיתים הוא הופק (גם אם מדובר ב Blend – ערבוב זנים – יצויינו הזנים)
  • מעבר לסעיף למעלה – חפשו את תו האיכות של ענף הזית המכיל ברקוד ייחודי לכל בקבוק. תו האיכות מאשר כי שמן הזית איכותי, תהליך הייצור שלו תקין, רמות החומציות שלו אמינות, והשמן עצמו ממקור אמין. ואם יש בעיה עם השמן – ניתן באמצעות הברקוד לדעת מה מקורו.
    כדי לדעת מה בודקים במסגרת התנאים לתו האיכות – ניתן לקרוא כאן באתר של ענף הזית.
  • קנו רק שמן זית ישראלי. למה? כי השמן המיובא מחו"ל הוא שמן שנמצא במלאי מעל שנה ולפעמים 3 שנים. שמן זית ישראלי לא יהיה על המדף יותר מחודשים ספורים. וכמובן שככל שהשמן נמצא על המדף זמן רב יותר הוא איכותי פחות. חוצמזה – קנו כחול לבן 🙂
  • שמן זית ישראלי איכותי הוא לא זול. לאיכות יש מחיר. ליטר שמן זית בפחות מ30 ש"ח זה חשוד מאוד.
שמן זית בבישול
שמן זית בבישול
שמן זית בבישול
שמן זית בבישול
שמן זית בבישול
שמן זית בבישול

בקיצור – שמן זית הוא הטופ של הטופ באיכות השמנים לבישול. הוא בריא, הוא יעיל והכי חשוב – הוא טעים! ואחרי הכל בבישול אנחנו מתרכזים בטעם. שמן זית טעים יקפיץ לכם את כל הארוחה 3 דרגות למעלה. אפילו אם מדובר בסלט פשוט – אם תתבלו בשמן זית בעל נוכחות תגלו עולם חדש של טעמים.

נסו לאפות את העוף בתנור כשהוא מצופה בשמן זית ותבלינים – לא תאמינו איך הטעם שלו משתדרג פלאים.

השתמשו בשמן זית גם כשאתם מכינים חביתה – ותגלו איך הטעמים משתלבים נהדר.

רוטב עגבניות? לפיצה או לפסטה – רק עם שמן זית איכותי.

השתמשו בשמן זית בבישול בלי לחשוש – ודאגו שהוא יהיה שמן זית ישראלי איכותי עם תו האיכות.

בטח תשמחו להכין גם: