אירוע טרה אוליבו (TERRAOLIVO) 2014 הוא תחרות שמן זית בינלאומית הנערכת בישראל זו שנה חמישית. התחרות נערכת במשך 3 ימים שבמהלכם נטעמו ונבדקו 420 שמני זית מכל רחבי העולם (ספרד, איטליה, פורטוגל, צרפת, ארגנטינה, צ'ילה, ארה"ב, יוון, אורוגוואי, קרואטיה וכמובן ישראל). מתוכם 120 שמני זית ישראלים. לתחרות טרה אוליבו 2014 הגיעו שופטים מכל העולם וכן שופטים ישראלים – וכל אחד טעם והחווה את דעתו. התחרות נחשבת לאחד מאירועי שמן הזית המובילים והחשובים בעולם והפכה זה מכבר למסורת שנתית, המביא לישראל את בכירי טועמי שמן זית בעולם וכן מובילי דעת קהל עולמיים בתחום. בין השמות שהגיעו השנה לתחרות: פרופ' אמיליו מרטינז (ספרד), ד"ר אנטוניו לאורו (איטליה), פרו' פרנסיסקו פבאו (פורטוגל), גב' ליז טאגאמי (ארה"ב) ועוד.
גם צוות אתר "טעימאוד" היה שותף לטעימות ולשיפוט במקצה הגמר שנערך ב18.6.2014.
כיצד נערכת התחרות?
תחרות טעימות שמן זית נערכת בצורה הבאה:
כל שופטי התחרות מתחלקים למספר קבוצות מסביב לשולחנות. כל שולחן מקבל שמני זית לטעימות בסדר שונה מהשולחנות האחרים. שמני הזית מגיעים בכוס כחולה מכוסה – המסומנת במספר סידורי בלבד.
השופטים אינם יודעים מי יצרן השמן ומאיפה הוא מגיע – לא לפני התחרות ולא לאחר מכן. הנתון היחיד שהשופטים מקבלים הוא זן הזיתים מהם מורכב השמן (אלא אם השמן מורכב ממספר זנים – ואז כתוב "Blend" – כלומר "תערובת")
בתור התחלה השופטים מריחים את שמן הזית ונותנים לו ציון על פי מספר פרמטרים. ואז טועמים – ונותנים שוב ציון. לאחר מכן כל שופט מכריז על הציון הסופי – והממוצע בין השופטים – הוא הציון הסופי של שמן הזית.
הזוכים בתחרות טרה אוליבו 2014
בקטגורית שמן הזית הישראלי הטוב ביותר זכה שמן הזית מהזן הסורי של משק אחיה.
בקטגורית שמן הזית הטוב ביותר מבין כל השמנים שהשתתפו בתחרות זכה Azienda Agricola Il Brolo מאיטליה.
משק אחיה זכה גם בפרס מפעל ייצור שמן הזית המסחרי הטוב בישראל.
ברכות לזוכים!