מתכונים קלים טיפים והגיגים שדרוג לצלחת הסדר

שדרוג לצלחת הסדר

מאת אסף כהן
צלחת סדר קלאסית. (צילום: Yoninah. מקור: ויקישיתוף)

פסח הוא, כידוע, אחד החגים הבעיתיים מבחינת אוכל. כל מה שאנחנו רגילים להכין כל השנה – פשטידות, תוספות, ואפילו המנה העיקרית – חייב לעבור לפאזת "כשר לפסח" ולמי שנוהג – "כשר לפסח ללא קיטניות".

אנחנו ב"טעימאוד" אוהבים לתת לכם את הרעיונות שלנו וההצעות שלנו לשולחנות חגי ישראל, כפי שעשינו בשבועות ובסוכות – אבל מכיוון שבכל עיתון ומגזין יש כבר המלצות לסעודת החג – אנחנו ניתן לכם טיפים – איך להפוך את קערת הסדר שלכם לאטרקטיבית הרבה יותר. אז במרור והחזרת אין ממש מה לחדש (אלא אם החזרת שלכם זה שורש חזרת לבן – ואז השדרוג היחיד שאתם צריכים זה המון המון מים ליד) ואת הזרוע בכלל לא אוכלים –הנה שדרוגים לשאר הקערה.

ובונוס בסוף – מתכון לחרוסת ביתית מדהימה.

כרפס

יש מספר ירקות שבהם משתמשים ככרפס: גבעולי סלרי, עלי סלרי, צנון ותפוח אדמה. את הכרפס טובלים במי מלח. אז איך משדרגים משהו כל כך טריוויאלי? פשוט מאוד עושים לביבות כרפס – ובמקום לאכול ירק משעמם – הופכים את הכרפס למעדן:

לביבות כרפס

מצרכים

  • 3 תפוחי אדמה
  • בצל יבש
  • עלים מ8 גבעולי סלרי
  • 3 ביצים
  • 300 גרם קמח מצה.
  • מלח, פלפל ואגוז מוסקט.

אופן ההכנה

  • מבשלים את תפוחי האדמה במים עד שהם מתרככים (למתעצלים – אפשר במיקרו).
  • בזמן הבישול – קוצצים את העלים והבצל קטן קטן קטן.
  • כשתפוחי האדמה מוכנים – מועכים אותם עם ממעך לפירה. מחכים שיתקררו – ומוסיפים את הבצל, העלים, קמח המצה, מלח פלפל, והביצים. לשים טוב טוב בידיים עד שהכל נהיה עיסה אחת אחידה.
  • מכינים לביבות קטנות (שהרי כרפס אוכלים פחות מכזית – 28 גרם).
  • מטגנים בשמן כשר לפסח משני הצדדים עד השחמה ומוציאים לנייר סופג – והנה לכם: כרפס כפול (תפוח אדמה וסלרי) – ואפילו קצת מי מלח על זה לא יפריע לטעם!

שימו לב – מי שמחליט לאכול לביבת כרפס – יכול לוותר על נטילת הידיים והטבילה במי מלח – שנעשים מטעמי דת רק על ירקות חיים. ועדיין לקיים את מצוות אכילת הכרפס.

ביצה

למרות הבדיחה המייאשת הקבועה על סיבת אכילת הביצים במי מלח – שהיא כנראה חובה בכל שולחן סדר – את הביצה אוכלים "זכר לקרבן חגיגה". אז ברוב הבתים – אוכלים, אם בכלל, ביצה קשה רגילה – שבתכל'ס – היא די מבאסת. אז למה לא להפוך את הביצה למאכל לגיטימי וטעים?

ביצה ממולאת בביצה

מצרכים

  • ביצים כמספר הסועדים (שאר המצרכים יתייחסו לעניין כאילו יש 6 ביצים – פשוט תכפילו)
  • 2 כפות מיונז
  • שן שום
  • מיץ לימון (כף – 2 לפי הטעם)
  • כף שמן זית
  • מלח, פלפל.
  • פפריקה
  • עירית או זיתים לקישוט

אופן ההכנה

  • חותכים ל2 לאורך ומוציאים את הצהוב – שומרים שהלבן לא יפגע.
  • שמים את כל הצהובים במעבד מזון, מיונז, שמן זית שום, לימון מלח ופלפל לפי הטעם.
  • מכסחים לזה ת'צורה עד שהכל נהיה משחה אחת.
  • מכניסים לשק זילוף ועושים צורה יפה על כל לבן של ביצה.
  • מקשטים עם פפריקה (קצת אבקה על כל ביצה) ומעל שמים או עירית קצוצה דק דק דק או זית מגולען.

ואוכלים זכר לקרבן חגיגה – כשבאמת יש לנו חגיגה בפה.

חרוסת

הנה מתכון לחרוסת ביתית שאמא שלי עושה בכל שנה (אין תפוחים כמו בשאר החרוסות) – ובאחריות זו החרוסת הטעימה ביותר שאכלתם מימיכם.

מצרכים:

  • חבילת תמרים מגולענים.
  • 100 גרם אגוזי מלך טחונים גס.
  • חצי כפית קימון
  • כף מיץ לימון
  • רבע כוס יין אדום מתוק (אפשר מיץ ענבים)

אופן הכנה:

מערבבים את הכל יחד (אפשר לתת בפולסים במעבד מזון). אם העיסה יבשה – מוסיפים עוד יין וממשיכים לערבב עד למרקם הרצוי.

זהו! יש לכם חרוסת נהדרת!

חג שמח!!

בטח תשמחו להכין גם: