כמה פעמים עמדתם מול המקרר הפתוח אובדי עצות ובלי תשובה לשאלה: מה נאכל היום?
לפעמים אנחנו מחפשים פתרון פשוט לארוחה, משהו קל ונוח להכנה שלא מצריך מתכונים מסובכים ורשימת מצרכים באורך הגלות. הנה כמה רעיונות יצירתיים וטעימים להכנת כריכים בצורה קלה ומהירה:
לשבת על כוס קפה וסנדוויץ'
לפעמים מתחשק משהו נחמד ליד הקפה של הבוקר או של אחר הצהריים. מיני כריכים הם אפשרות נהדרת ומכובדת כדי ללוות את הקפה שלכם. אפשר להכין כריכים מלחמניות ביס במילויים שונים כמו ממרח שוקולד, גבינת שמנת , ממרח פסטו ועוד כיד הדימיון ואף להשקיע קצת יותר ולהוסיף עלי בייבי לקישוט או עגבניות שרי.
כריכים לשעת עשר
כשאנו שולחים את הילדים לבית הספר ולגן חשוב לנו שהם יאכלו את הכריכים שהכנו להם. במקרים רבים אנו מקבלים את הכריכים חזרה בתיק והילדים נשארים רעבים. כדי שזה לא יקרה צריך לדעת לפתות אותם עם דברים שהם אוהבים וגם לשחק עם צורת ההגשה כדי ליצור כריכים מלאי עניין. אפשר לחתוך את פרוסות הלחם בצורות כמו כוכב או לב או להכין חביתה בצורת פרח על דבי פרוסת פלפל. על מנת להכין את החביתה בצורה זו – פורסים פלפל לרוחב, מניחים על מחבת חם ומשומן קלות ולתוכו שופכים את הביצה.
כריכים מתוקים
טוסט טריו שוקולד מפנק הוא תמיד אופציה טובה. מורחים בצד אחד של לחמנייה ממרח שוקולד חלב, בצד השני מורחים ריבת חלב ובאמצע מסדרים קוביות שוקולד לבן או פרוסות בננה, וכן אפשר לפזר קוקוס או שקדים טחונים. בשלב זה חשוב לעטוף את הטוסט בנייר אפייה כדי שהשוקולד לא ייזל ויישרף. זהו כל שנשאר הוא להניח את הלחמנייה בטוסטר לחיצה וכך מתקבל טוסט שוקולד מפנק וטעים.
כריכים של בריאות
כריכים של בריאות הם עולם ומלואו. לרוב אלו כריכים מחיטה מלאה או דגן בריא אחר ככוסמין או שיפון שערכם התזונתי גבוה יותר והם תורמים לעיכול קל יותר. גיוון בעזרת ירקות חיים או קלויים בסגנון אנטיפסטי יוסיף צבע למנה ויעלה את ערכה התזונתי עוד יותר. פתרון נוסף שתורם לתחושת השובע הוא הוספת נבטי אלפלפא בנדיבות, היוצרים כריכים בעלי מראה תפוח.
את ממרח השוקולד המסורתי ניתן להחליף בריבה דלת קלוריות, טחינה או חומוס ואף בממרח חרובים שהינו מזין יותר ומשמין פחות וטעמו דומה לממרח שוקולד.
תוספות לכריכים מעולם הבריאות
שוחרי המזון הבריא דוגלים בשימוש בכמה שפחות מרכיבים תעשייתיים וכימיקלים, דבר ההופך את הכנת הממרחים או התוספות לכריכים לאפשרית קלה ומהירה בכל מטבח רגיל גם אין בו את כל המכשירים ומרכיבים התעשייתיים. למשל ניתן להכין ממרח ביתי טעים על ידי ערבוב בבלנדר של קישואים חיים וקלופים עם מיץ לימון וטחינה גולמית. הצמחונים והטבעונים נוהגים להוסיף לכריכים שלהם את הסייטן הוא חלבון החיטה המהווה תוספת דמויית בשר בטעם ובמרקם.
לא על הסנדוויץ' לבדו
לפעמים שווה להשקיע בתוספת מיוחדת שנותנת את הטוויסט הנחוץ. בין אם זו חביתה, קציצות או אפילו ממרח מיוחד שמקפיץ כריכים בכמה רמות. שילוב של רוטב הולנדייז כממרח יכול להשתלב מעולה בכל הכריכים. מדובר ברוטב שעשוי מביצים והכנתו דורשת מיומנות והקפדה. אז נכון, מדובר בהשקעה לא קטנה אבל התוצאה שווה את זה.
לא משנה איזה כריכים תבחרו כדי להשביע את הרעב תמיד ניתן לשדרג ולהוסיף להם עוד ועוד דברים. חשוב להיות יצירתיים, מקוריים ולשמור על ראש פתוח. גם אם ניסיתם לשלב משהו חדש ולא הולך – אסור להתייאש!
נסו שוב, בפעם הבאה תופתעו לטובה. בתיאבון!