אחד המקומות החשובים במטבח הוא כמובן המקרר. במקרר אנחנו שומרים את מרבית מוצרי המזון שלנו, הן בתיבת המקרר והן בתיבת המקפיא. ובהיותו המקום בו מרבית האוכל שלנו מאוחסן – עלינו לדעת כיצד לאחסן ולארגן אותו כמו שצריך על מנת שהאוכל שלנו ישמר בצורה הטובה ביותר ויאריך ימים.
מידת קור
מידת הקור במקרר חייבת להיות נמוכה – אך מעל 0 מעלות. הטווח התקני בו צריך להיות מקרר הוא בין 3 ל-8 מעלות צלזיוס כשהטמפ' האופטימלית היא 4 מעלות. זו הטמפרטורה האידיאלית למוצרי חלב שנוטים להתקלקל אם הם לא נשמרים בקירור מתאים. המקפיא צריך להיות במינוס 18 מעלות. שימו לב שעל המקרר שלכם יש סימון של 3 פתיתי שלג. כל פתית שלג מסמל מינוס 6 מעלות. ישנם מקררים המיובאים מארצות קרות ובהן מסתפקים במינוס 12 מעלות. הם בד"כ יהיו זולים יותר ולא יגלו לכם את עניין המעלות. שימו לב.
הכנסת מוצרים למקרר בצורה נכונה
קודם כל, בשום אופן אין להכניס למקרר מוצרים חמים אלא בטמפ' החדר ומטה. מדוע? מוצר חם הוא לא רק חם בעצמו אלא גם מפיץ חום – ולכן כשמכניסים אותו למקרר וסוגרים את הדלת – כל הטמפ' במקרר תעלה מה שעלול לגרום למוצרים אחרים להתחמם ולכן להתקלקל.
ארגון הקומות
מטבחים מודרניים מתהדרים במקררים המודרניים, בהם פיזור הקור הוא זהה בכל חלקי המקרר ולכן אין חשיבות למיקום המוצרים אלא על פי הנוחות. המקרים היחידים בהם חשוב להקפיד על מיקום נכון של מוצרים הם מוצרים נוזליים. מוצרים נוזליים כמו מרק, נזיד, פודינג ורטבים – רצוי למקם בחלק התחתון של המקרר – מסיבה אסתטית בלבד – אם יש נזילה – לא כל המקרר יתלכלך…
ביצים
קודם כל – ביצים שומרים במקרר, כך מאריכים את חייהן בחודש נוסף. דבר שני – אין לשמור את הביצים בקרטון הביצים בשום אופן. קרטון הביצים הינו כר פורה לחיידקים מכל מני סוגים ולכן ברגע שמביאים את הביצים הביתה – העבירו אותן למתקן הביצים במקרר ואל תשאירו אותן בקרטון.
ירקות
רובנו חוזרים מהסופר או מהשוק עם ירקות ארוזים בשקיות – שלעיתים גם קשורות. זהו מתכון בטוח לריקבון הירקות. קודם כל – כל ירק שנכנס למקרר צריך לעבור שטיפה זריזה וייבוש. לאחר מכן אחסנו את הירקות על פי הכללים הבאים:
עגבניות – עגבניות עד כמה שניתן, באם הטמפ' בבית היא נעימה ולא חמה במיוחד, רצוי לשמור מחוץ למקרר על השיש או בסלסלה יעודית. כך הן תבשלנה לאיטן ואין צורך לשמור אותן במקרר.
מלפפונים – מלפפונים, וגם קישואים, אסור בשום אופן לשמור בשקית. מלפפונים מקוררים פולטים גזים שמאיצים את הריקבון שלהם ושל ירקות אחרים – לכן עד כמה שניתן רצוי לאחסן את המלפפונים והקישואים בנפרד ולא בשקית.
פטריות – מכיוון שפטריות צוברות לחות ובכך מביאות על עצמן כליה – מומלץ להעביר את הפטריות לשקית נייר. שקית הנייר תספוג את הלחות ותאריך את חיי הפטריות.
לשאר הירקות אין כללים מוגדרים – רק חשוב לוודא שהם לא סגורים לחלוטין ולמגירת הירקות יש פתחי אוורור.
יינות
יינות מומלץ לשמור במקום אפלולי ורחוק מקרני השמש – ולכן לא מומלץ לשים יינות במקרר. ההסתייגות היחידה היא מקרר יינות ייחודי שבו הטמפרטורה מווסתת לשמירת היינות לךאורך זמן בתנאים אופטימלים.
קופסאות שימורים
לאחר פתיחת קופסת השימורים – מתחיל תהליך רקבון במתכת הפנימית של קופסת השימורים. היא צוברת חיידקים ומעלה חלודה – והקירור רק מאיץ את התהליך. לכן אין לאחסן קופסאות שימורים פתוחות במקרר, אלא להעביר את תוכן השימורים לקופסא סגורה מפלסטיק ואותה להכניס למקרר.