מתכונים קלים טיפים והגיגים הצעת הגשה לארוחת ראש השנה 2013

הצעת הגשה לארוחת ראש השנה 2013

מאת אסף כהן
שולחן ערוך (צילום: ariadna de raadt)

אז כמדי שנה המשפחה מתאספת סביב שולחן אחד גדול וגדוש. לכל אחד טעם משלו, מנהגים משלו, שפה משלו ודרך משלו להגיד טעים.

כמו תמיד לפני החגים יושב צוות אתר "טעימאוד" בינו לבין עצמו ובונה לכם הצעות לתפריט לארוחת החג עם הדגשים הבאים:

  • טעימים.
  • קלים להכנה ולא דורשים הרבה עבודה או מרכיבים מיוחדים.
  • טעימים
  • נשמרים על פלטה חשמלית.
  • ברוח החג.
  • טעימים.

מנות פתיחה

מה שנחמד בראש השנה זה שבכלל אין צורך במנות פתיחה – מכיוון שכידוע, ארוחת החג נפתחת בברכות החג. בכתבה הבאה בסדרה ניתן לכם טיפים ודרכים לשדרג את מאכלי הברכות (התמרים, הרימון, הכרישא, הלוביא, הדלעת והסלק – כולם ניתנים לשדרוג) – אבל בינתיים נדלג ישר לאוכל האמיתי.

מנות ראשונות לראש השנה

אחרי שטעמנו מכה וכה בברכות אפשר לעבור למנה הראשונה.

אז נכון שאפשר להגיש גפליטע פיש מסורתי עם גזר מבושל (וזה לא רע – ואפילו די טעים) אבל נסו את החריימה החריף שלנו ולהגיש עם חלה טובה. ואם בכלל לא בא לכם על דגים – וזה לגיטימי לחלוטין, אתם מוזמנים ללכת על מנות אישיות של עגבניות ממולאות בשר, או מנה של דלעת ערמונים עם קוסקוס ואת כל אלו – ללוות במגש של אנטיפסטי ופוקצ'ות טובות.

ולא נשכח להמליץ לכם גם על מרקים טובים שיכולים לפתוח לכולם את הארוחה והתאבון: מרק ירקות וגריסים או מרק כתום קלאסי.

מנות עיקריות לראש השנה

אז כאן אנחנו כבר נכנסים להארד קור של ארוחות החג. ובאלו אנחנו ניתן מנות שמכילות את סימני החג שהן כמובן – דבש ומתיקות.

לקרניבורים שביננו – אנחנו נמליץ על אסאדו בדבש וחרדל. מה שטוב באסאדו זה שעושים לו הכנה קטנה – מכניסים לסיר – ושוכחים ממנו 3 שעות עד שהוא מוכן ותוך כדי אפשר להכין את כל שאר הארוחה – והתוצאה כל כך טעימה שאסור לוותר. מומלץ לקנות בשר אסאדו טרי, עם מעט שומן.

מי שמעדיף להכין עוף – יש לנו כמה מתכונים נהדרים לא פחות: החל מעוף בדבש ותפוזים דרך עוף בדבש וחרדל עובר בעוף בדבש ולימון וממשיך בעוף בזיגוג בלסמי ודבש .

ומי שבכלל רוצה עוף בסילאן – זכר לתמר הטעים משבעת המינים יכול להנות מעוף בסילאן ושום.

ומי שרוצה מנות ממש מיוחדות וגם מוכן להשקיע – כדאי שיציץ על חזה העוף הממולא בצל ופטריות או על כרעי העוף הממולא אורז המעולה שלנו

תוספות לראש השנה

אחרי שבחרתם את המנות העיקריות (והיי – אנחנו לא מגבילים אתכם במנה אחת – תכינו 2 מנות) זה הזמן לבחור את התוספות.

התוספות המומלצות ביותר הן תפוחי אדמה או אורז. קל להכין, לא דורש התעסקות רבה מדי – ושורד יפה פלטת שבת. אז בגזרת תפוחי האדמה אנחנו ממליצים על תפוחי אדמה עם קישואים ופלפל אדום או תפוחי אדמה מתוקים בצ'ילי מתוק וסילאן ובגזרת האורז אנחנו ממליצים על אורז מתקתק עם ירקות או אורז עם גזר וצימוקים.

גם פה – אנחנו לא נכעס אם תכינו תוספת תפוחי אדמה וגם תוספת אורז.

כמובן שלא נשכח גם תוספת ירק. פה אין הרבה התלבטויות – ירקות ירוקים זה הכי טעים והכי טוב: ברוקולי עם תבלינים בתנור , שעועית בשום ולימון ולמרות שהיא לבנה – לא נקפח את הכרובית הנהדרת בתנור

יחד איתם – אנחנו ממליצים להוסיף מספר סלטים שמתאימים לרוח החג – סלט סלק ותפוחים וסלט שבעת המינים שכל אחד מהם מכיל את כל רוח החג.

ולסיום – קינוחים לראש השנה

קינוחי ראש השנה הן בראש ובראשונה עוגות מתוקות. אבל צוות המערכת החליטו כי הם לא מחבבים עוגות דבש מסורתיות ולכן ממליצים על עוגות מתוקות אחרות. קודם כל – עוגת מייפל מסורתית. מתוקה, דביקה וטעימה מאוד. מי שמחפש משהו יותר מיוחד – מוס חלבה מתוק וטעים יעשה את העבודה. ותמיד אפשר ללכת על עוגת שוקולד טובה וקלאסית.

ומי שכל אלו לא מספיקים לו – מוזמן להסתכל בקטגורית המתכונים המלאה של מתכוני ראש השנה שלנו ולבחור להנאתו.

בטח תשמחו להכין גם: