מתכונים קלים טיפים והגיגים איך מבשלים נכון

איך מבשלים נכון

מאת אסף כהן

לפעמים – אפילו המתכון הכי ברור עלול להשתבש שלנו. לא כי המתכון לא טוב, לא כי אנחנו לא מבשלים כמו שצריך – אלא בגלל הדברים הקטנים שמסבים את תשומת הלב שלנו באמצע הבישול.

כמה פעמים התחלתם לבשל – ובאמצע גיליתם שאין לך מוצר חיוני למתכון? או שבאמצע הבישול ברגע קריטי – גילתם שהייתם צריכים להכין משהו מראש?

אז ריכזנו לכם כאן מספר טיפים חיוניים מניסיוננו שיסייעו לכם להתייעל במטבח, ללמוד לקרוא נכון את המתכון ושלא יהיו לכם הפתעות במהלך הבישול.

  • סדר וניקיון – מתחילים להכין ולבשל רק על משטח נקי ומאורגן. זה הטיפ הכי חשוב שיעשה לכם סדר. תוודאו שהכל במקום שלא תתחילו לחפש את המלח ותגלו שהוא במדף אחר…
  • קריאת כל המתכון – לא מספיק לקרוא רק את הרכיבים. רק בקריאת המתכון מגלים מה הכלים אותם תצטרכו – ואם פתאום באמצע המתכון תגלו שאין לכם את התבנית הנכונה או שהמתכון משתמש באיזה גאדג'אט שאין לכם או משהו כזה – כל המתכון הלך.
  • מכינים מראש את כל המרכיבים בכמויות הרשומות במתכון. להתחיל למדוד גרמים של קמח כשהרוטב שלכם רותח בטירוף – עלול לגרום להכל להישרף… סדרו את כל המצרכים והכמויות בקערות נוחות ותעבדו כמו שצריך.
  • חממו את התנור מראש – זה בעיקר חוסך זמן. מגיעים לשלב התנור ופשוט מכניסים פנימה את התבנית ולא מחכים.
  • משחיזים את הסכינים – סכין לא חדה, מעבר לעובדה שהיא מסוכנת יותר מסכין חדה, מבזבזת זמן ועלולה לגרום לתסכול רב. השחיזו סכינים – והכל ילך יותר מהר.
  • מכינים כלים – קערות, סכינים, תבניות – הכל צריך להיות מוכן מראש על משטח העבודה כדי שלא תצטרכו להתחיל לרוץ ולשלוף באמצע העבודה.
  • מגבת בהישג יד – תמיד יש מה לנגב, אז במקום להתחיל לחפש מגבות בכל מקות – תתקעו אחת בחגורה או על וו בקרבת מקום – והשתדלו להחזיר אותה תמיד לאותו מקום.
  • סידור קרש החיתוך – לקרשי חיתוך יש נטיה מעצבנת לזוז ולברוח במהלך החיתוך. מעבר לכך שזה ממש מעצבן – זה מסוכן. שימו מגבת לחה או נייר מגבת ספוג מיד מתחת לקרש החיתוך – והוא ישאר במקומו.
  • הרתיחו מים מראש – בהרבה מתכונים מבקשים מים רותחים באמצע המתכון. אל תחכו לשלב הזה בשביל להתחיל להרתיח מים. דאגו למים רותחים מראש וחסכו זמן.
  • תכננו את הזמן – אם אתם רוצים להכין מספר מתכונים – תכננו את הזמן שבזמן שמנה אחת בתנור – מכינים את המנה הבאה והשתדלו כמה שפחות לבשל במקביל – זה מתכון בטוח לטעויות. מכינים מנה, שמים בתנור – מכינים את המנה הנוספת וכך הלאה.

אם אחרי כל הטיפים האלו אתם עדיין בבלאגן – אנחנו ממליצים לכם לבדוק סדנאות בישול שיעשו לכם סדר בעניינים.

אם יש לכם עוד טיפים – נשמח אם תגיבו!

בטח תשמחו להכין גם: