החלטתם שאתם רוצים להתחיל לבשל כמו השפים הגדולים ביותר, בחרתם את המנות שאתם אוהבים במיוחד, פיניתם מקום במטבח לכל העבודה ואתם מוכנים לבשל כמו שרואים בטלוויזיה או במסעדות היוקרתיות ביותר בעולם. אבל כמו כל דבר בבישול – תמיד אפשר לשדרג את המנה והביצועים עם הציוד המתאים. גם הטבח הכי טוב בעולם לא יכול לבשל או לאפות מאכלים טעימים אם אין לו את הציוד המתאים ולכן כדי לבשל כמו מקצוענים וכדי להכין את האוכל הכי טעים בעיר אתם חייבים לאבזר את המטבח שלכם בכל הציוד החדשני והמקצועי ביותר.
אז איך לשדרג את הבישול באמצעות שדרוג ציוד המטבח?
מתחילים באביזרי החימום והבישול. התנור הוא החלק הכי חשוב במטבח (בדרך כלל). תנור רגיל מן הסתם יעשה עבודה טובה. אבל בשביל להכין ולאפות בצקים טובים באמת – שדרגו את התנור הרגיל לתנור עם סטימר. הסטימר שומר על לחות בתנור ומעשיר את הבצק בלחות ומונע ממנו להתייבש. וכך תקבלו מאפים כמו במאפייה. אבל עם הטאצ' האישי שלכם.
גם הכיריים לא נשארו בצד. אם עד עכשיו השתמשתם בכיריים עם מקסימום להבת טורבו (כלומר להבה כפולה) – היום כבר ניתן למצוא כיריים בעלות להבה משולשת המתאימה פי כמה להקפצות ובישול מהיר.
אוהבים צ'יפס? תפסיקו לעשות צ'יפס בסיר. ריכשו לכם צ'יפסר מקצועי עם טרמוסטט מובנה – שיקל עליכם בהכנת צ'יפס איכותי באמת ושאר טיגונים. בניגוד לטיגון בסיר – בו השמן נמצע על להבה ישירה ולכן השליטה בטמפ' בעייתית והשמן נשרף מהר יותר – הטרמוסטט בצ'יפסר שומר על הטמפ' הנכונה שקבעתם לו – ושומר על שמן טוב לטיגון לאורך זמן בלי שישרף.
אז איפה מוצאים ציוד כזה?
אם פעם ציוד מתקדם לבישול היתה נחלת המסעדות והשפים הגדולים בלבד – היום כל הייצרנים הבינו שגם חובבי בישול ביתיים אוהבים ציוד מתוחכם ומתקדם ולכן היום מספיק לגשת לחנות מוצרי החשמל הקרובה לביתכם (או באינטרנט) ולרכוש ציוד בישול מתקדם. אבל – כלי בישול מקצועיים כמו סירים, מחבתות, סכיני שף מקצועיות ואיכותיות באמת עדיין מומלץ לקנות רק בחנויות יעודיות של ציוד למסעדות.
נכון – רוב הסיכויים שלא תצטרכו ציוד מקצועי למסעדות אצלכם במטבח – אבל למי שבאמת רוצה לשדרג את הבישול שלו ולהוציא אוכל מדוייק במיוחד – כדאי לעשות שם סיבוב.
המאמר באדיבות שף ליין – ציוד למסעדות: http://www.chef-line.co.il