4.7אלף 
הדפסה
פיש אנד צ'יפס
פיש אנד צ'יפס - מנה אנגלית מסורתית הכוללת באופן מפתיע דגים וצ'יפס. הדג מצופה במעטפת פריכה ומטוגן בשמן עמוק יחד עם הצ'יפס. פיש אנד צ'יפס זו ארוחה משביעה טעימה ומפנקת שתמיד באה טוב. הדג בו נעשה שימוש הוא דג בקלה (מוכר גם כ: קוד, שיבוט או מרלוזה)
את מתכון הצ'יפס המושלם לפיש אנד צ'יפס תוכלו למצוא כאן.
את המתכון לרוטב טרטר תוכלו למצוא כאן.
- זמן הכנה : 30 דקות
- זמן בישול : 15 דקות
מרכיבים
- פילה דג בקלה - ניתן לקנות קפוא בכל סופר - להפשיר לפני השימוש.
- קמח - כוס וחצי
- קורנפלור - חצי כוס
- מלח - 2 כפיות
- צ'ילי גרוס - חצי כפית
- פפריקה - חצי כפית
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- אבקת אפיה - כפית
- בירה - 330 מ''ל (גולדסטאר, הייניקן או טובורג)
- שמן קנולה - לטיגון עמוק
הוראות הכנה
- מנקים קלות את הדגים משאריות עצמות בקצוות וכל מה שלא דג (שטיפה במים עם קצת שפשוף בידיים תעשה את העבודה).
- לאחר מכן מסננן את הדגים טוב טוב מהמים ושמים לייבוש קל.
- אם הדגים ארוכים - ניתן ורצוי לחצות אותם לשניים לרוחב.
- מערבבים בקערה גדולה את הקמח, הקורנפלור, המלח, הפפריקה, הצ'ילי הגרוס והפלפל השחור.
- מעבירים רבע מהכמות לצלחת רחבה.
- מצפים כל דג בקמח מכל הכיוונים. ומניחים בצלחת.
- לקערה עם שארית הקמח - מוסיפים את הקמח שנשאר מציפוי הדג ומוסיפים את אבקת האפייה.
- מוסיפים לאט לאט את הבירה לקערה תוך ערבוב עם מטרפה עד שמתקבלת בלילה סמיכה וחלקה (כזו שלא נשארת על המטרפה - אבל לא מימית). לא בטוח שיהיה צורך בכל הבירה.
- שותים את מה שנשאר מהבירה.
- מחממים שמן עמוק בסיר או צ'יפסר (בערך 180 מעלות)
- לוקחים את כל נתחי הדג המצופים - מכניסים לקערת הבלילה ולשים טוב טוב בידיים עד שכל הנתחים טבעו והוצפו בבלילה.
- כשהשמן רותח - מכניסים בנגלות את הדגים ומטגנים עד להזהבה.
- מוציאים לנייר סופג.
זהו! מוכן!
מגישים עם צ'יפס, רוטב טרטר וירקות טריים.
בתאבון!