חריימה – דג נסיכת הנילוס בסגנון מרוקאי חריף
את המתכון הזה של החריימה נתנה לי דודה שלי שהיא אחת הבשלניות היותר טובות שנתקלתי בחיים. למי שלא מכיר - חריימה זה תבשיל של דג עם פלפלים, עגבניות, המון כוסברה וכמובן חריף. הוא מאוד פשוט להכנה, והוא מושלם למי שמחפש מנה ראשונה מעולה להגיש לאורחים בשבתות וחגים (ואפילו סתם ככה ביום חול בסעודה חגיגית). יש לא מעט גרסאות לחריימה (כמו כל מאכלי העדות) אבל אני בחרתי להשתמש בדג נסיכת הנילוס כיוון שהוא טעים מאוד, נוח להכנה, זמין, לא יקר ויש בו יחסית מעט עצמות. ואם אתם שואלים את עצמכם איזה דג מתאים לחריימה - אז ניתן להכין עם בורי, לוקוס, מושט (אמנון) ואפילו בקלה ויש עוד סוגי דגים מתאימים. אני כמו שאמרתי, הולך על נסיכת הנילוס - אבל מי אני שאגיד לכם מה טעים לכם?
- זמן הכנה : 15 דקות
- זמן בישול : 60 דקות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- דג נסיכת הנילוס - ללא קשקשים - שהושרה לילה שלם במלח גס ולימון
- פלפל אדום - 2 - 3 חתוך לטבעות גדולות
- שום - 4 שיניים
- רסק עגבניות - 100 גרם
- מים - בערך כוס - את הכמות הסופית נדע רק בסוף.
- פפריקה מתוקה - כף גדושה
- כמון - רבע כפית
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- מלח - מעט
- פלפל צ'ומה - כף
- כוסברה - צרור
- שמן זית
הוראות הכנה
- שוטפים את הדג במים כדי לנקות מהלימון והמלח וחותכים אותו למנות הגשה.
- קוצצים את הכוסברה גס ללא הגבעולים.
- בקערה מערבבים רסק עגבניות, מים, פפריקה, פלפל צומה, כמון, מלח ופלפל.
- מחממים שמן זית במחבת עמוקה או בסיר שטוח שאפשר לכסות עם מכסה.
- מטגנים את הגמבות עד שהן מתרככות מעט.
- מוסיפים את השום ומטגנים עוד קצת (לא לשרוף את השום).
- יוצקים את התערובת שבקערה על הגמבות והשום ומביאים לרתיחה.
- מסדרים את הדג בשיכבה אחת על הגמבות.
- אם רואים שהרוטב לא מגיע לשני שליש מהדג - מוסיפים עוד קצת מים. אבל תזהרו - הדג שאצלכם בסיר לא יכול לשחות ויותר מדי מים יטביעו אותו.
- מוסיפים מחצית מכמות הכוסברה ומבשלים כשעה על אש מאוד קטנה.
- לפני ההגשה מוסיפים עוד כוסברה טריה.
שימו לב: מידת החריפות נקבעת על ידי גיל הסועדים – חריימה חריפה יותר ניתן להשיג בתוספת פילפל צומה.
זהו! מוכן - להגיש כנה ראשונה מדהימה בשבתות וערבי חג על מנת לקבל מחמאות ותשבוחות. (לשומרי שבת - חריימה יכולה לחכות על פלטה חמה עד להגשה)