ביצים במילוי טונה
ביצים במילוי טונה הן מנה ראשונה טעימה ויפה שממש קל להכין וממש טעים לאכול. ביצים במילוי טונה ניתן להגיש גם כארוחת ערב קלה לצד פלטת ירקות - או בבופה. ניתן גם להכין את הביצים הקשות מראש, ואת תערובת הטונה מראש (אפילו יום לפני) ולמלא ברגע האחרון לפני הארוחה.
- זמן הכנה : 25 דקות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
הוראות הכנה
- שמים את הביצים בסיר ומכסים במים. מוסיפים קצת מלח וכף חומץ.
- מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש לבינונית - נמוכה ומבשלים עוד כ15 דקות.
- מקררים את הביצים ומקלפים אותן.
- בערת סכין רטובה - חוצים כל ביצה לחצי. (הסכין הרטובה מונעת מהחלמון להתפרק בחיתוך).
- מרוקנים את החלמון (הצהוב) של כל ביצה לקערה ומשתדלים שהלבן ישאר שלם.
- מוסיפים לקערה טונה, מיונז, מלח, פלפל ואבקת שום.
- בעזרת מזלג - מרסקים הכל לתערובת אחידה.
- לוקחים כל חצי ביצה - וממלאים במלית בידיים או עם כפית. (למתקדמים ולמי שיש - מכניסים את כל התערובת לשקית זילוף ומזליפים צורה יפה לתוך הביצה.
- מניחים זית מגולען בראש כל הר טונה.
זהו! מוכן!
מסדרים יפה במגש את הביצים, ומהטונה שנשארה מסדרים ערימה יפה באמצע או בצד, מסרקים עם מזלג לעשות צורה - ומקשטים בעגבניית שרי או זית.