ביצים במילוי טונה

מאת אסף כהן
ביצים ממולאות טונה

ביצים במילוי טונה

על ידי 7 בנובמבר 2013

ביצים במילוי טונה הן מנה ראשונה טעימה ויפה שממש קל להכין וממש טעים לאכול. ביצים במילוי טונה ניתן להגיש גם כארוחת ערב קלה לצד פלטת ירקות - או בבופה. ניתן גם להכין את הביצים הקשות מראש, ואת תערובת הטונה מראש (אפילו יום לפני) ולמלא ברגע האחרון לפני הארוחה.

מרכיבים



הוראות הכנה

  • שמים את הביצים בסיר ומכסים במים. מוסיפים קצת מלח וכף חומץ.
  • מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש לבינונית - נמוכה ומבשלים עוד כ15 דקות.
  • מקררים את הביצים ומקלפים אותן.
  • בערת סכין רטובה - חוצים כל ביצה לחצי. (הסכין הרטובה מונעת מהחלמון להתפרק בחיתוך).
  • מרוקנים את החלמון (הצהוב) של כל ביצה לקערה ומשתדלים שהלבן ישאר שלם.
  • מוסיפים לקערה טונה, מיונז, מלח, פלפל ואבקת שום.
  • בעזרת מזלג - מרסקים הכל לתערובת אחידה.
  • לוקחים כל חצי ביצה - וממלאים במלית בידיים או עם כפית. (למתקדמים ולמי שיש - מכניסים את כל התערובת לשקית זילוף ומזליפים צורה יפה לתוך הביצה.
  • מניחים זית מגולען בראש כל הר טונה.

זהו! מוכן!

מסדרים יפה במגש את הביצים, ומהטונה שנשארה מסדרים ערימה יפה באמצע או בצד, מסרקים עם מזלג לעשות צורה - ומקשטים בעגבניית שרי או זית.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: