3.9אלף
הדפסה
ביצים במילוי טונה
ביצים במילוי טונה הן מנה ראשונה טעימה ויפה שממש קל להכין וממש טעים לאכול. ביצים במילוי טונה ניתן להגיש גם כארוחת ערב קלה לצד פלטת ירקות - או בבופה. ניתן גם להכין את הביצים הקשות מראש, ואת תערובת הטונה מראש (אפילו יום לפני) ולמלא ברגע האחרון לפני הארוחה.
- זמן הכנה : 25 דקות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
הוראות הכנה
- שמים את הביצים בסיר ומכסים במים. מוסיפים קצת מלח וכף חומץ.
- מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש לבינונית - נמוכה ומבשלים עוד כ15 דקות.
- מקררים את הביצים ומקלפים אותן.
- בערת סכין רטובה - חוצים כל ביצה לחצי. (הסכין הרטובה מונעת מהחלמון להתפרק בחיתוך).
- מרוקנים את החלמון (הצהוב) של כל ביצה לקערה ומשתדלים שהלבן ישאר שלם.
- מוסיפים לקערה טונה, מיונז, מלח, פלפל ואבקת שום.
- בעזרת מזלג - מרסקים הכל לתערובת אחידה.
- לוקחים כל חצי ביצה - וממלאים במלית בידיים או עם כפית. (למתקדמים ולמי שיש - מכניסים את כל התערובת לשקית זילוף ומזליפים צורה יפה לתוך הביצה.
- מניחים זית מגולען בראש כל הר טונה.
זהו! מוכן!
מסדרים יפה במגש את הביצים, ומהטונה שנשארה מסדרים ערימה יפה באמצע או בצד, מסרקים עם מזלג לעשות צורה - ומקשטים בעגבניית שרי או זית.