6אלף
הדפסה
רוסטביף במעטפת חרדל ודבש
רוסבטיף מנתח סינטה במשרה של חרדל ודבש עם מלא תבלינים פיקנטיים - קל מאוד להכנה, מוכן בתוך זמן קצר וטעים מאוד מאוד!
רוסטביף בציפוי חרדל ודבש מתאים במיוחד לכריכים מפנקים וסלטים.
את הנתח אנחנו נצלה לרמת מדיום. מי שרוצה מדיום וול - שיוסיף עוד 2 דקות לזמנים.
- זמן הכנה : 10 דקות
- זמן בישול : 16 דקות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- סינטה - חצי קילו
- דבש - 3 כפות
- חרדל חלק - 3 כפות
- צ'ילי גרוס - כפית
- כמון - שליש כפית
- פפריקה מתוקה - כפית (אם יש פפריקה מעושנת - רצוי)
- אבקת שום - כפית
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- מלח גס - בכיף
הוראות הכנה
- מחממים תנור במצב טורבו ל250 מעלות.
- מנקים את נתח הסינטה מהשומן שיש עליו בעזרת סכין טובה.
- מרפדים תבנית בנייר אלומיניום.
- לוקחים 2 קערות: בקערה אחת מערבבים את כל התבלינים - חוץ מהמלח הגס. בקערה השניה מערבבים את החרדל עם הדבש.
- לוקחים את נתח הסינטה והופכים אותו - ועל החלק התחתון שלו מפזרים שליש מתערובת התבלינים.
- מניחים את הסינטה על נייר האלומיניום כשהחלק עם התבלינים כלפי מטה.
- לוקחים את קערת החרדל והדבש ויוצקים על גבי נתח הסינטה - ובעזרת גב של כפית או כף - מורחים את הסינטה מכל הכיוונים בחרדל והדבש.
- לוקחים את שני השליש הנותרים - ומפזרים על נתח הסינטה מלמעלה עד שכולו מצופה.
- לוקחים מלח גס ומפזרים מעל כל הנתח. לא יותר מדי - אבל לא להתקמצן. שיהיה בכמות נאה.
- כשהתנור חם - מכניסים את הסינטה למרכז התנור ל8 דקות בדיוק.
- לאחר 8 דקות מכבים את התנור בלי לפתוח! ומשאירים את הנתח בפנים ל8 דקות נוספות.
- מוציאים את הנתח ונותנים לו לנוח עוד 15 דקות לפחות על השיש כדי שיתקרר.
זהו! מוכן!
אפשר לפרוס ולאכול מיד, אפשר לשים במקרר ולאכול כשהוא קר. הכל הולך - הכל טעים!