רוטב שמן זית בזיליקום ושום
רוטב שמן זית בזיליקום ושום הוא רוטב לפסטות - קל מאוד להכנה וטעים כל כך. הרוטב מיועד לפסטות רחבות כמו פטוצ'יני ופסטות ממולאות כמו רביולי. רוטב שמן זית עם בזיליקום ושום עדין, מתובל היטב ומומלץ מאוד!
- זמן הכנה : 1 דקות
- זמן בישול : 2 דקות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- שמן זית - שני שליש כוס
- בזיליקום - 5 עלים
- שיני שום - 3 שיניים
- צ'ילי גרוס - לפי הטעם (לא חובה)
- מלח גס - כפית
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
הוראות הכנה
שימו לב - המתכון מחייב תשומת לב והכנה מהירה - אם תסיטו את תשומת הלב - השום והבזיליקום פשוט ישרפו וחבל.
את הרוטב מכינים כשהפסטה כבר מוכנה. אני יודע, זה נגד כללי הפסטה - אבל מכיוון שהכנת הרוטב היא כ2-3 דקות - מכינים את הרוטב ממש לפני ההגשה.
את 2 השלבים הראשונים אפשר להכין לפני שהפסטה מוכנה.
- פורסים את השום דק דק דק דק.
- פורסים את הבזיליקום לפרוסות ברוחב חצי ס"מ.
- במחבת גדולה מחממים את שמן הזית לרתיחה.
- מוסיפים את הצ'ילי הגרוס אם רוצים ומטגנים 10 שניות שהצבע יצא והשמן יקבל גוון אדמדם יפה.
- מוסיפים את השום ומקפיצים חצי דקה.
- מוסיפים את המלח והפלפל.
- מוסיפים את עלי הבזיליקום - מטגנים עוד חצי דקה ומורידים מהאש - ושופכים את הרוטב לתוך קערה - שלא ימשיך להיטגן עוד במחבת.
- מכניסים לקערה את הפסטה (אם זה לא רביולי) ומערבבים היטב.
- אם הכנתם רביולי - מסדרים את הרביולי בצלחת ויוצקים עליהם את הפסטה.
זהו! מוכן!