נתחוני חזה עוף ברוטב פטריות

נתחוני חזה עוף ברוטב פטריות

נתחוני חזה עוף ברוטב פטריות

על ידי 9 ביוני 2015

נתחוני חזה עוף ברוטב פטריות זה בעצם רוטב נפלא של חזה עוף עם פטריות - סמיך, טעים וריחני שמתאים להמון שימושים. נתחוני חזה עוף ברוטב פטריות אפשר להגיש על אורז, על פסטה, על כיסוני בצק עלים, על בורקס ועוד - בתנאי שלא תגמרו אותו כבר מתוך הסיר...

במתכון עשיתי שימוש בציר בקר - אבל אפשר בהחלט להשתמש בתחליפי אבקות.

  • זמן הכנה : 5 דקות
  • זמן בישול : 25 דקות

מרכיבים



הוראות הכנה

  • קוצצים את הבצל.
  • קוצצים את הפטריות לקוביות קטנות.
  • חותכים את חזה העוף לנתחים קטנים ודקים. בעובי חצי ס"מ ואורך ס"מ וחצי בערך.
  • מחממים את השמן בסיר בינוני.
  • כשהשמן חם מוסיפים את נתחוני חזה העוף החתוכים - ומפזרים עליהם מעט מלח ופלפל.
  • מטגנים 2-3 דקות תוך ערבוב עד שכל נתחי חזה העוף הפכו לבנים - ומוציאים לקערה נקיה.
  • מוסיפים כף שמן לסיר.
  • מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא נעשה שקוף ומתחיל להזהיב בצדדים.
  • מוסיפים את הפטריות ומטגנים תוך ערבוב 5 דקות עד שהפטריות מפרישות את כל הנוזלים ומתרככות לחלוטין.
  • מוסיפים כפית קמח גדושה על הפטריות וממשיכים לטגן תוך ערבוב כ2 דקות.
  • מוסיפים את ציר הבקר ומערבבים תוך גרוד קרקעית הסיר מהמשקעים שנדבקו.
  • מוסיפים את נתחי חזה העוף, מערבבים ומביאים לרתיחה.
  • מורידים לאש בינונית ומבשלים 10 דקות כשמדי 2-3 דקות מערבבים היטב עד להסמכה של הרוטב.

זהו! מוכן!

הדפסה

Related posts

חזה עוף וירקות מוקפצים עם אורז

ספגטי עם חזה עוף וירקות מוקפצים

עוף בצ'ילי מתוק ואננס

האתר משתמש בקבצי קוקיז על מנת לשפר את חווית הגלישה והשירות. למידע נוסף